SİYASET Haber Girişi : 07 Ekim 2016 01:47

Yavilioğlu: Erzurum fırsatı iyi değerlendirmeli

Yavilioğlu: Erzurum  fırsatı iyi değerlendirmeli
Amcasının vefatı dolayısıyla Erzurum'a gelen Maliye Bakan Yardımcısı Dr. Cengiz Yavilioğlu, yoğun ilgiyle karşılandı.
Amcasının vefatı dolayısıyla Erzurum'a gelen Maliye Bakan Yardımcısı Dr. Cengiz Yavilioğlu, yoğun ilgiyle karşılandı. Yavilioğlu, yatırım programına alınan Erzurum'un fırsatı çok iyi değerlendirmesi gerektiğini söyledi. 
Maliye Bakan Yardımcısı Dr. Cengiz Yavilioğlu, amcasının ölümü nedeniyle geldiği Erzurum'un Çat ilçesinde yoğun bir ilgi ile karşılaştı. Önceki gün yaşından dolayı vefat eden, bakanlıktaki çalışmaları yüzünden cenazeye yetişemeyen Dr. Yavilioğlu, dün geç saatlerde Erzurum'a geldi.
İlçe girişinde Bakan Yardımcısı Dr. Cengiz Yavilioğlu'nu karşılayan vatandaşlar, ilçe merkezine kadar eşlik etti. Araçtan inip halk ile birlikte yürüyen Yavilioğlu, esnaf ile bir müddet sohbet etti, kahvede vatandaşların sıkıntılarını dinledi.
Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin kalkındırılması kapsamında hazırlanan ve Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklanan yatırım programlarına değinen Yavilioğlu, cazibe merkezlerinin arasında yer alamsıyla birlikte yatırım, üretim ve işsizlik konusunda olanakların gelişeceğini ifade etti. Bu programı iyi değerlendirmek gerektiğini söyleyen Yavilioğlu, bölgeye uygun projelerin hazırlanması gerektiğini dile getirdi. Yavilioğlu, "Siyasilerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız ve yatırımcılarımız hep birlikte çalışmalılar. Bu kadar avantajımız varken yararlanamaz isek çok yazık etmiş oluruz. Şehri kalkındırmak için bundan daha iyi fırsat olamaz. Erzurum bu kaynaklardan yararlanmayı sonuna kadar hak ediyor" dedi.
Maliye Bakan Yardımcısı Dr. Cengiz Yavilioğlu, AK Parti Çat İlçe Teşkilatını ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Yavilioğlu, daha sonra bölücü terör örgütü PKK tarafından 1993 yılında Çat İlçesine bağlı Yavi Mahallesi'nde 32 kişiyi katlettiği Yavi Şehitliğine giderek dua etti.
Etiketler : yavilioğlu
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.