GÜNDEM Haber Girişi : 04 Mayıs 2015 00:35

Yatırım yok... Gondol Lift yok... Bakım yok... AL SANA ÖZELLEŞTİRME

Yatırım yok... Gondol Lift yok... Bakım yok... AL SANA ÖZELLEŞTİRME
Yaklaşık 3 yıldır Özelleştirme İdaresi'nde bulunan Palandöken ve Konaklı Kayak Merkezleri gözle görülür bir yatırım yapılmadan ihaleye çıkarılıyor.
Gondol Lift ve suni kar göletindeki arıza başta olmak üzere bir çok sorunla gündeme gelen Palandöken ve Konaklı Kayak Merkezleri özelleştiriliyor. 2013 yılında Özelleştirme İdaresi'ne devredilen ve yeni yatırımlar yapılması için milyonlarca doların aktarıldığı merkezlere bir tek çivi çakmadığı gibi, var olan tesisleri de çalıştıramayan Özelleştirme İdaresi, imajını yerlebir ettiği kayak merkezlerini 30 Haziran 2015 tarihinde ihaleyle satışa çıkardı. Bu süreçte su tutmayan göleti ve çalışmayan gondol liftiyle kan kaybedip adeta dibe vuran kayak merkezlerine talipli çıkıp çıkmayacağı da merak konusu oldu.
"Gerek Palandöken'i gerekse Konaklı'yı kar eden bir cazibe merkezi haline getirip öyle özelleştireceğiz" açıklamaları ile sık sık kamuoyunun karşısına çıkan Özelleştirme İdaresi'nin  bugüne kadar arızaların giderilmesi bir tarafa, yatırım anlamında da hiçbir adım atmadan, merkezleri ihaleyle satışa çıkarması tepkileri de beraberinde getirdi. Son olarak  Gondol Liftin bakıma alınacağı için koca bir kayak sezonunda çalıştırılmayacağını ve suni kar göletinin yapım ihalesinin gerçekleştirildiğini kamuoyu ile paylaşan Özelleştirme İdaresi, 2 yıl içerisinde Konaklı Kayak Merkezi'ne Konaklı'ya İglo (kardan) Kafe yapmaktan öte hiçbirşey yapmadı.

SEKMEN: SÜRECİ TAKİP EDECEĞİZ

Her fırsatta özelleştirilecek olan Palandöken ve Konaklı kayak merkezlerinin işletmesine talip olduklarını belirten Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen,  ihale süreciyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Kayak merkezlerini almak için büyük çaba sarf ettiklerini ve bugün itibariyle taleplerinde hiçbir değişiklik olmadığını ifade eden Sekmen, 30 Haziran'da yapılacak ihaleye girmeyeceklerini söyledi. Büyükşehir Belediyesi olarak kayak merkezlerini bedelsiz almak istediklerini de belirten Sekmen, "Özelleştirme İdaresi 30 Haziran'da ihaleye çıkıyor. Talipli var mı yok mu göreceğiz. Süreci yakından takip edeceğiz. Eğer kayak merkezlerine talipli olmazsa biz yeniden devreye gireceğiz. Ve kayak merkezlerinin bize bilabedel devrini isteyeceğiz. Palandöken ve Konaklı'yı en iyi şekilde işleteceğimizden kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

MALİYE BAKANLIĞI YATIRIM VE DÜZENLEMELER İÇİN KAYNAK  AKTARDI

Maliye Bakanlığı'nın Palandöken ve Konaklı Kayak merkezlerinde yatırım ve düzenlemeler için bir bütçe aktardığının da altını çizen Başkan Sekmen, "Biz daha önce de kayak merkezlerinin bize devredilmesi için girişimde bulunduk. Tüm kamuoyu bunu yakından biliyor.  Özelleştirme İdaresi gelen kaynakla yatırım yapıp öyle ihaleye çıkacaklarını söylediler. Biz de Parayı da bize aktarın yatırımı biz yapalım dedik. Gelen kaynağı Büyükşehir Belediyesi'ne aktarma gibi yasal bir prosedürün olmadığını bize bildirince o zaman bizde ihaleye çıkmalarını talipli olmadığı durumda dağı bize devretmeleri talebinde bulunduk. Şimdi özelleştirme süreci başladı. 30 Haziran'ı bekliyoruz. Eğer talipli çıkmazda inşallah dağı biz devralacağız" zdiye konuştu.

ZAMAN KAYBETME LÜKSÜMÜZ YOK

Başkan sekmen, dünyanın sayılı kayak merkezleri arasında bulunan Palandöken ve Konaklı'nın en iyi şekilde işletilmesi gerektiğini de belirterek, "Artık zaman kaybedemeyiz. Bakıyoruz. Bir yıldır Gondol Lift çalışmıyor. Böyle bir şey olabilir mi. Yatak sayısını yetersiz görüyoruz. Bunlar için önemli hazırlıklarımız var. Dünyayla yarışan bir Palandöken sıfır sorunla müşterilerine hizmet vermeli" diye konuştu.

Etiketler : özelleştirme
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.