GÜNDEM Haber Girişi : 24 Nisan 2015 10:39

Yaşları küçük suçları büyük

Yaşları küçük suçları büyük
Tortum İlçesi'nde 12 yaşındaki Nuray A.'ya tecavüz ettikten sonra öldüren 3 çocuğa Ağır Ceza Mahkemesi tarafından verilen 4 ile 25,5 yıl arasında değişen hapis cezaları, Yargıtay tarafından çocukların küçük olmaları gerekçesiyle fazla bulunarak b
TORTUM ilçesine bağlı Şenyurt Beldesi Cihanlı Köyü'nde yaşayan Tülay ve Nevzat A. çiftinin 12 yaşındaki kızları Nuray A'yı boğarak öldürdükleri iddiasıyla tutuklanan ve Erzurum 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan sanıklardan A.D.'ye 25,5 yıl, S.K.'ya  12.5 yıl, M.F.D.'ye ise 1.5 yıl hapis cezası verilmişti. Sanık avukatlarının kararı temyiz etmesi üzerine dosya Yargıtay'a gönderildi.
YARGITAY 1'inci Ceza Dairesi, 12 yaşındaki Nuray A'ya tecavüz edip  27 yerinden bıçakladıktan sonra iple boğarak öldüren zanlıların, olay tarihinde çocuk yaşta oldukları için aldıkları cezanın fazla olduğuna kanaat getirdi. Karar mağdur kızın ailesi ve bir çok köylü tarafından tepki ile karşılandı ve "Vicdanları rahatsız eden bir karar" olarak 
yorumlandı.
Erzurum'da 12 yaşındaki Nuray A.'ya tecavüz edip 27 yerinden bıçakladıktan sonra iple boğarak öldüren zanlılara verilen ceza, Yargıtay tarafından bozuldu.
Tortum ilçesine bağlı Şenyurt Beldesi Cihanlı Köyü'nde yaşayan Tülay ve Nevzat A. çiftinin 12 yaşındaki kızları Nuray A., 28 Ağustos 2010 günü öğle saatlerinde evlerinin önünde oynarken ortadan kayboldu. Aile bireyleri ve köylüler, yaptıkları tüm aramalara rağmen bulamadı. Arama köpekleri ile birlikte arama yapan jandarmada, Nuray'ın izine rastlayamadı. Nuray'ın cesedi, 1 Eylül günü Şenyurt Yaylasındaki ormanlık alanda toprağa gömülü halde bulundu. Otopside Nuray A.'nın tecavüz edildikten sonra 27 yerinden bıçaklandığı, bıçaklanmalara rağmen ölmeyince iple boğularak öldürüldüğü tespit edildi. Olayla ilgili, yaşları olay tarihinde 18'den küçük olan S.K., M.F.D., Y.E.B. ve A.D., gözaltına alındı. A.D. ve S.K. tutuklanırken, Y.E.B. ve M.F.D.'nin ise tutuksuz yargılanmasına karar verildi. Sanıklar hakkında Erzurum 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesinde 'cinsel istismar, delilleri ortadan kaldırmak veya işlenmesini kolaylaştırmak ya da yakalanmamak amacıyla çocuğu öldürme ve bir suçu gizlemek" suçlarından dava açıldı.
 
YARGITAY'DAN 
TARTIŞILACAK 
BOZMA KARARI

Mahkeme heyeti, 11 Eylül 2013 günü yapılan karar duruşmasında A.D.'yi 'cinayet' suçundan 20, 'cinsel istismar' suçundan 5.5 yıl olmak üzere 25,5 yl hapis cezasına çarptırdı. S.K.'ya  cinayetten 12.5 yıl, M.F.D.'ye 'çocuğun cinsel istismarı' suçundan 4 yıl 2 ay, Y.E.B.'ye ise 'basit cinsel istismar' suçundan 1.5 yıl hapis cezası verildi. A.D. ve S.K.'nın tutukluluk hallerinin devamına karar verildi. 
Sanık avukatlarının kararı temyiz etmesi üzerine dosya Yargıtay'a gönderildi. Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi, 12 yaşındaki Nuray'a tecavüz edip  27 yerinden bıçakladıktan sonra ölmediğini görünce iple boğarak öldüren zanlıların, olay tarihinde çocuk yaşta oldukları için aldıkları cezanın fazla olduğuna kanaat getirdi.Karar mağdur kızın ailesi ve bir çok köylü tarafından tepki ile karşılandı ve "Vicdanları rahatsız eden bir karar" olarak yorumlandı. 
İHA

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.