SPOR Haber Girişi : 08 Mayıs 2018 11:53

Yasin Yeşiltepe Türkiye Şampiyonu

Yasin Yeşiltepe Türkiye Şampiyonu
05-06 Mayıs 2018 tarihlerinde Ankara’da yapılan Hocaların ve ustaların Şampiyonası olan Veteranlar Türkiye Judo Şampiyonası yapıldı.

Palandöken gazetesi

Milli sporcu ve milli takım antrenörümüzün olan şehrimizin gurur kaynağı Yasin Yeşiltepe -73 kğ da Türkiye şampiyonu olarak başarılarına bir yenisini daha ekledi. Milli takıma bir çok sporcu yetiştiren Yeşiltepe bu başarısı ile öğrencilere ilham kaynağı ve gurur kaynağı olmaya devam etti.

Bunun yanında haziran ayının sonunda Birleşik  Krallık (İngiltere) ülkelerinden İskoçya’nın Glasgow’da yapılacak olan Avrupa Şampiyonasında ülkemizi ve bayrağımızı temsil edecek.Sorularımızı cevaplayan Yeşiltepe “ İlk hoca, öğretmen ve antrenör çok önemlidir. Sizde taktir edersiniz ki her branşta bir çok antrenör ve hoca bulunmakta. Fakat dikkat edilmesi gereken şey şu aslında, başarıdan çok topluma ve ülkemize kazandırılan ufku açık, kötü alışkanlıklardan uzak ve vatan bayrak aşkı aşılanmış iyi bireyler kazandırmak. Öğrencilerime verdiğim eğitim ve vermeye çalıştığım her zaman bu olmuştur. Başarı bunlar olduktan sonra zaten otomatik olarak gelmekte. Şampiyona ile ilgilide şunu aktarmak isterim. 

Bu şampiyona herkesin girmeye cesaret edemeyeceği bir şampiyona, çünkü bu işin çekirdeğinden gelmeyip eğitimcilik, antrenörlük be en önemlisi sporculuk geçmişi olmayan kalitesiz bir eğitimci pörtlüyü yığılmış durumda. Bu her ne kadar üzücü olsada ülkemizin gerçekleri bunlar. Ben öyle hocaydım böyle sporcuydum, diyen arkadaşlar ve büyükler için aslında hodri meydan denilen bir şampiyona adı üstünde Ustaların ve hocaların Türkiye şampiyonası. Sözlerime son verirken geçmişte benim üzerimde çok ekmekleri olan Dursun Düzgün, Orhan Demir, Ömer Aydın ve Selami Karatay hocalarıma minnettar olduğumu belirterek ellerinden öpüyorum. İnşallah yetiştiğim öğrencilerimde ülkemize faydalı bireyler olur ve ahtevefa anlamında beni unutmazlar“ dedi.

Etiketler : judo
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.