ASAYİŞ Haber Girişi : 02 Temmuz 2015 14:50

YARGITAY, TECAVÜZ VE CİNAYET DAVASINDAKİ KARARI BOZDU

YARGITAY, TECAVÜZ VE CİNAYET DAVASINDAKİ KARARI BOZDU
Erzurum'un Şenyurt beldesinde tecavüz ettikleri 12 yaşındaki kız çocuğunu öldüren 18 yaşından küçük zanlılara verilen ceza Yargıtay tarafından bozuldu.
Erzurum'un Şenyurt beldesinde tecavüz ettikleri 12 yaşındaki kız çocuğunu öldüren 18 yaşından küçük zanlılara verilen ceza Yargıtay tarafından bozuldu. Yargıtay, tutuklu iki sanığın cinsel istismardan aldıkları cezaları onaylarken, cinayetten aldıkları ceza ise reddetti. Yargıtay, tutuksuz sanıklardan birinin ise suç tarihinde 11 yaşını tamamlamadığı gerekçesiyle cezai sorumluluğunun bulunmadığına kanaat getirdi.
Cumhuriyet savcısının hazırladığı iddianameye göre, Şenyurt beldesi Cihanlı Mahallesi'nde oturan 12 yaşındaki N.A., 2008 yılından beri birkaç kez tecavüze uğradı. Küçük kız N.A.'nın "Sizi köye rezil edeceğim" sözlerinin ardından 14 yaşındaki A.D ve S.K., küçük kızı üç dört kez göğüs bölgesine bıçak darbesi vurduktan sonra, boynuna geçirdikleri iple boğarak öldürdüklerini itiraf etmişlerdi.

TOPRAĞA GÖMÜLÜ OLARAK BULUNDU
Ormanlık alanda toprağa gömülü olarak cesedi bulunan 12 yaşındaki kız çocuğunun cinsel istismara maruz kaldığı ve bıçakla öldürüldüğü belirlendi. Erzurum Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, "Şenyurt beldesi Cihanlı Mahallesi'nde kaybolduğu bildirilen N.A'nın cesedi, İlçe Jandarma Komutanlığı, Jandarma Arama Kurtarma Timi ve Köpek Timi personeli tarafından yapılan arama çalışmaları sonucu, Cihanlı Mahallesi'ndeki ormanlık alanda toprağa gömülü halde bulundu" şeklinde basın açıklaması yapılmıştı.
Tortum Cumhuriyet Savcılığı tarafından sürdürülen dava dosyasında S.K. ve A.D., 3 Eylül 2010'da tutuklanarak Oltu Cezaevi'ne kondu.
Cumhuriyet savcısının hazırladığı iddianamenin Erzurum Ağır Ceza Mahkemesi'nde kabul edilmesi ile yapılan ilk celse duruşmada tutuklu sanıklar 14 yaşındaki S.K. ve A.D. hakkında 'nitelikli kasten öldürme, çocuğun nitelikli cinsel istismarı, beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak şekilde cinsel istismar' suçlarından müebbet hapis cezası istendi. Tutuksuz sanıklar M.F.D. ile Y.E.B. hakkında ise TCK'nın 103-2 maddesi kapsamında "Vücuda organ veya sair bir cisim sokulması suretiyle, cinsel istismar' suçlarından 8 ila 15 yıl arasında hapis cezası istendi.

DÖRT SANIĞA 43 YIL 14 AY 20 GÜN HAPİS
Ağır Ceza Mahkemesi'nde bu gün görülen karar davasında suçlamaları kabul etmeyen sanıklar, 'tecavüz, kasten öldürme, nitelikli cinsel istismar nitelikli kasten öldürme" suçlarından hakim karşısına çıkarıldı.
A.D. 'kasten öldürme ve cinsel istismar' suçundan 20 yıl, S.K. 12 yıl 6 ay, Muhammet E.D. ile Yunus E.B. ise 'cinsel istismar' suçlarından 4'er yıl 2'şer ay olmak üzere toplam 43 yıl 14 ay 20 gün hapis cezasına mahkum edildi.

"11 YAŞINI TAMAMLAMADIĞI GEREKÇESİYLE CEZA VERİLMESİNE YER OLMADIĞI KARARI VERDİ"
Yargıtay 1'nci Ceza Dairesinin 13 Mart 2015 günü verdiği kararda, suç tarihinde 15 yaş 3 ay 18 günlük olduğu belirlenen A.D.'nin cinsel istismardan aldığı 5.5 yıllık cezasını onarken, cinayetten verilen 20 yıllık cezayı bozdu. Olay tarihinde 13 yaş 23 günlük olan S.K.'nın aldığı 12.5 yıl hapis cezası da Yargıtay tarafından uygun bulunmadı. Yargıtay, 16 Aralık 1997 doğumlu olan M.F.D.'nin cinsel istismar eylemini ilk olarak 2008 yılının Ağustos ve Eylül ayında gerçekleştirdiğini, o tarihte 11 yaşını tamamlamadığını dikkate alarak cezai sorumluluğunun bulunmadığına kanaat getirdi.
Yargıtay'ın bozma kararı üzerine 2'nci Ağır Ceza Mahkemesinde yeniden yargılanan A.D.'ye 'öldürme' suçundan 15 yıl 10 ay, S.K.'ya da 10 yıl 10 ay hapis cezası verildi. Mahkeme, M.F.D. hakkında ise suç tarihinde 11 yaşını tamamlamadığı gerekçesiyle ceza verilmesine yer olmadığını kararlaştırdı.
Etiketler : dava
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.