EKONOMİ Haber Girişi : 18 Aralık 2008 10:31

Yangınların Failinin eşgali belirlendi.

Yangınların Failinin eşgali belirlendi.
İmam odalarında başlayan yangınların failinin robot resmi çizildi:`Kundakçı, uzun boylu, siyah şapkalı, kısa saçlı, spor giyimli'
Kadıköy'deki bir caminin daha yakılmasıyla 10 günde yanan cami sayısı 11'e çıktı. 
Dün akşam üzeri Kadıköy Acıbadem'de bulunan Ahmet Süt Camii'nde yangın çıktı. Namazlık bölümünde çıkan yangına çevredeki vatandaşların haber vermesi ile olay yerine gelen itfaiye ekipleri müdahale etti.

Yangın kısa sürede kontrol altına alındı, ancak camideki halılar yanarken, duvarlarda yangın nedeniyle is oluştu. Polis kundaklama şüphesi üzerinde dururken, olayla ilgili yabancı uyruklu olduğu tahmin edilen siyahi bir kişinin eşkalini teşhis eden polis çalışma başlattı.

İl Müftüsü Mustafa Çağrıcı acil olarak 39 ilçe müftüsüyle toplantı yapıp önlem aldı. 
 

İMAM ODALARINDA BAŞLIYOR

Yaklaşık 10 gün içinde on camide çıkan yangınların hepsi imam odasında, öğle veya ikindi namazının ardından başladı. Yakılan camilerin hepsi Anadolu Yakası'nda, genelde birbirlerine 1 ila 5 kilometre mesafe arasında olması, çoğunda güvenlik kamerası olmaması dikkat çeken benzerlikler arasında.

Kartal, Maltepe, Ümraniye, Sancaktepe, İçerenköy, Küçükbakkalköy' ve Üsküdar'deki on ayrı camide çıkan yangıların ortak noktası şöyle:

Yangınların tümü, camideki imam ve müezzinlerin kullandığı odada başlıyor. Odaların camını kırarak içeri giren kundakçılar, içerideyken yangını başlatıyor. Cemaatin camiide olmadığı zamanlar seçiliyor.

Sadece Kayışdağı'ndaki Medine Camii tamamen ateşe verildi.

Namaz kılar gibi yapıp yaktı

Kartal Yakacık'taki Yunus Emre Camii'ndeki yangının güvenlik kamerasıyla kaydedildiğini söyleyen İmam Murat Sözen,'20-30 yaşlarında bir genç camiye giriyor. Namaz kılar gibi yapıyor. Etrafta kimse olmadığını anlayınca, orada asılı olan imamın cüpbesini alıyor ve imamın odasına giriyor. Hatta yanında tornovide gibi teçhizat malzemeleri de var. İmamın cüpbesini ve sarığını tutuşturuyor. Masanın üzerindeki Kur'an-ı Kerim-i yakıyor. Ve elini kolunu sallayarak kaçıyor. Kundakçı, uzun boylu, siyah şapkalı, kısa saçlı, spor giyimli.

Yangında hasar gören camiler

8 Aralık: Kartal Yunus Emre Camii (az hasarlı)
10 Aralık: Ümraniye Hacı M. Şahsuvarlıoğlu Camii (az hasarlı)
13 Aralık: Sancaktepe Veysel Karani Camii (hasarlı)
13 Aralık: Sancaktepe Hacı Akif Demirci Camii (hasarlı)
13 Aralık: Kadıköy Medine Mescidi Camii (ağır hasarlı)
13 Aralık: Küçükbakkalköy Merkez Camii (az hasarlı)
13 Aralık: Pendik Ulu Camii (az hasarlı)
14 Aralık: Maltepe Mavievler Camii (az hasarlı)
16 Aralık: Küçük Çamlıca Kotku Cami (az hasarlı)
17 Aralık: Kadıköy Acıbadem Ahmet Süt Camii (az hasarlı)

Cemaat: Bizi kimse oyuna getiremez

Veysel Karani Camii'nin bekçiliğini yapan Feyzi Doğan, camide güvenlik kamerası olmadığını belirterek, 'İmamın odası tamamen yanmış" derken aynı gün Hacı Akif Demirci Camii'nde çıkan yangında imam odası yanınca yerdeki halılar, duvardaki çiniler tamamen karardı. 

Kayışdağı Caddesi'ndeki "Medine Mescidi" adlı camide imamın odasından bir şişeye konulan benzinin tutuşturularak atıldığı ileri sürüldü. İfadelere göre diğer camilerden farklı olarak burada molotof kokteyli kullanıldığı kaydedildi.

Çıkan yangınlara ilk müdahaleyi yapan cami cemaati ve görevliler camilerdeki yangınlara karşı temkinli olduklarını belirterek "Camilerde maddi hasarlar oluştu ama kimsenin korkusu yok. Bu tür olaylar bizim cemaatimizi oyuna getiremez. Kimse bu yangınlarla provokasyona gelmez" dediler.

Kaynak: Yeni Şafak

İmam odalarında başlayan yangınların failinin robot resmi çizildi:`Kundakçı, uzun boylu, siyah şapkalı, kısa saçlı, spor giyimli'