ERZURUM Haber Girişi : 07 Mart 2018 12:12

Yakutiye'den kadınlar için özel program

Yakutiye'den kadınlar için özel program
Erzurum Merkez Yakutiye İlçe Belediye Başkanı Ali Korkut, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Dadaşköy mahallesinde faaliyet yürüten Belediye Sosyal Merkez'de el sanatları ve beceri kurslarına katılan 40 kadına çiçek verip, kadınlar gününü kutladı.
Başkan Korkut, öncelikle ev hanımları ve genç kızların eğitimine önem verdiklerini belirterek, "Bizim dinimiz hiçbir vakit kadınların erkeklerden geri kalmasının talep etmemiştir. Allah'ın emrettiği şey, erkek ve kadının beraber olarak ilim ve bilgiyi kazanmasıdır" dedi. 
Yakutiye Belediyesi, Dadaşköy mahallesinde ev hanımlarına yönelik kurduğu Sosyal Merkez'de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla eğitim programı hazırladı. Atatürk Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma Uygulama Merkezi (ATAKSAM) ile ortaklaşa düzenlenen eğitim programına 40'ın üzerinde ev hanımı katıldı. Yrd. Doç. Dr. Havva Özkan ile Kübra Ercoşkun Şenol, kadın sağlığı ve hijyen eğitimi, kadının hukuki hakları ve kadına yönelik şiddet konularında eğitim seminerleri yaptılar. Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Sosyal Merkez'de katılımcılara karanfil verdi. Belediye 
Başkanı Ali Korkut, anne, eş ve çocuk olarak kadınların toplumda en değerli yerde ve konumda olmaları gerektiğinin altını çizdi. 
Korkut, günümüzde yaşanan üzücü hadiseleri kınayarak "Türk milletinin hüzün ve kıvanç günlerinde kadının sürekli erkeğin yanında, birçok olayda en önde olduğunu biliyoruz. Günümüzde yaşanan kadına yönelik şiddetin bizim kültürümüzde yeri yok. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 'Bugünün anaları için gerekli özellikler taşıyan evlât yetiştirmek, evlâtlarını bugünkü hayat için faal bir uzuv haline koymak, pek çok yüksek özelliği şahıslarında taşımalarına bağlıdır. Bu sebeple kadınlarımız hattâ erkeklerden daha çok aydın, daha çok feyizli, daha fazla bilgili olmağa mecburdurlar. Eğer hakikaten milletin anası olmak istiyorlarsa böyle olmalıdırlar.' tespitinde bulunmuştur. O zaman dini ve milli eğitimde bu konu üzerinde durulmalıdır. Bizim dinimiz hiçbir vakit kadınların erkeklerden geri kalmasının talep etmemiştir. Allah'ın emrettiği şey, erkek ve kadının beraber olarak ilim ve bilgiyi kazanmasıdır" ifadelerini kullandı. 
Sosyal Merkezde dikiş, nakış ve mefruşat kursuna katılan 40'ın üzerinde ev hanımına 8 Mart nedeniyle Yakutiye Belediyesi, Yakutiye Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Atatürk Üniversitesi ATAKSAM işbirliğinde eğitim seminerleri verildi. (iha)
Etiketler : yakutiye
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.