ERZURUM Haber Girişi : 11 Mart 2015 16:26

YAKUTİYE BELEDİYESİ'NDEN ÜNİVERSİTE ÇAĞINDAKİ ÖĞRENCİLERE DEV HİZMET

YAKUTİYE BELEDİYESİ'NDEN ÜNİVERSİTE ÇAĞINDAKİ ÖĞRENCİLERE DEV HİZMET
Yakutiye Belediyesi, ilçe sınırları içerisinde yer alan Liselerde öğrencilerin üniversite için özenmelerini sağlayacak "Mesleki Tanıtım ve Motivasyon Programı" hazırladı.
Yakutiye Belediyesi, ilçe sınırları içerisinde yer alan Liselerde öğrencilerin üniversite için özenmelerini sağlayacak "Mesleki Tanıtım ve Motivasyon Programı" hazırladı. Program ile öğrencilere üniversitenin korkulacak bir yer olmadığı, ulaşmanın zor olmadığı, tercihler ve meslekler hakkında bilgiler veriliyor. 
Yakutiye Belediyesi, üniversite yolundaki öğrencilerin doğru tercih yapabilmeleri, değişik alanlar, meslekler hakkında bilgilenmeleri ve üniversite için özendirilmesi amacıyla program hazırladı. İlçe sınırlarında yer alan Liselerde uygulanacak program "Mesleki Tanıtım ve Motivasyon" ismini taşıyor. Program çerçevesinde Belediye Başkanı Ali Korkut, ETÜ İnşaat Mühendisliği Fakültesi Araş. Gör. İrfan Kocaman, Moleküler Biyoloji ve Genetik Fakültesi Araş. Gör. Necmiye Kacı, Elektrik Elektronik Mühendisliği Fak. Araş. Gör. Hilal Kurt, Gençlik Meclisi Başkanı Berfin Sultan Bozoğlan ile her okul için seçilen ayrı bir akademisyenin katıldığı programda öğrencilerin soruları cevaplanıyor, meslekler tanıtılıyor ve katılımcıların bulundukları noktaya geliş serüvenleri paylaşılıyor.
YOKSULLUK EĞİTİMLE KIRILIR
Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde yapılan "Mesleki Tanıtım ve Motivasyon" programı, gördüğü ilgi ve yoğunluk bakımından renkli görüntülere sahne oldu. Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, programda hedefin gelir seviyesi düşük kesimlerin çocuklarının okuduğu okullar olduğunu kaydederek "Onların önünü açmak, bulundukları noktadan daha yukarılara tırmanabilmelerinin yolunu göstermek ve yoksulluğu kıracak tek şeyin iyi bir eğitim olduğu vurgusunu aşılamaktır. Bunu yaparken de daha iyi bir eğitim için maddi vesair imkanlardan çok bir şeyin sevilerek isteyerek yapılmasıyla da olabileceğini göstermektir" dedi.
Cumhuriyet Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ayhan Akbulut, Belediye Başkanı Ali Korkut'un duyarlılığı için teşekkür etti. Ali Korkut, okulun Halkla ilişkiler, Çocuk Gelişimi, Saç Bakım ve Güzellik Bölümü atölyelerini gezerek inceleme yaptı. Ardından programa katılan Korkut, öğrencilere ne yaparsanız yapın ama mutlaka severek yapın öğüdü verirken, "Kabiliyetiniz ve ilginiz doğrultusunda üniversite tercihi yapın, hedef koyun, ben şu noktaya gitmek istiyorum diyin. Yaptığınız mesleği, yapacağınız şeyi severek yapın. Severek yapmadığınız hiçbir şeyde başarı şansınız yok. Bulunmuş olduğunuz yerde zirve yapmaya uğraşmalısınız. Bunun yolu severek yapmak, kabiliyetini olduğu alanda ilerlemektir. "
KIZLAR DAHA ÇOK OKUMALI
Korkut, "İmtihanlara iyi hazırlanın, ben çocuklarıma da aynı şeyi öğütlüyorum. Sizlerde benim bir evladımsınız. Özellikle kız çocuklarını mutlaka okuması gerekiyor. Yarın bugün okul bitti, evlilik yaptınız, evliliğiniz istendiği gibi gitmedi. Şiddet görüyorsunuz, ne yapacaksınız. Eğer ayaklarınız üzerinde durabilecek durumunuz varsa, boşanır yeni yol çizersiniz. Öncelik sıralamanız; okul, iş, sonra evlilik. Araştırmalar yoksul çevrelerde kız çocuklarının kurtuluş olarak evliliği gördüğü acı gerçeğini karşımıza çıkarıyor. Evlendiniz, ev yok, eşinizin işi yok, sonra sıkıntılar büyüyor, geçimsizlik, şiddet ve hepimizi rahatsız eden kadına şiddet olayı yaşanıyor. Size soruyorum, böyle bir evlilik iyi bir evlilik mi? Hayır. Onun için okuyacaksınız, başarı olacaksınız. Kendi ayaklarınız üzerinde duracaksınız" şeklinde konuştu.
ETÜ İnşaat Mühendisliği Fakültesi Araş. Gör. İrfan Kocaman, Moleküler Biyoloji ve Genetik Fakültesi Araş. Gör. Necmiye Kacı, Elektrik Elektronik Mühendisliği Fak. Araş. Gör. Hilal Kurt, Gençlik Meclisi Başkanı Berfin Sultan Bozoğlan öğrencilere üniversitenin gözlerinde çok büyütülmemesi, sevilen alanların tercih edilmesi, sınavlara hazırlık psikolojisi ile mesleki deneyimlerini aktardılar. Oldukça renkli geçen program öğrenciler tarafından ilgiyle izleniyor.
Etiketler : korkut
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.