SPOR Haber Girişi : 29 Ocak 2014 11:33

Yakutiye 3. Lig yolunda

Yakutiye 3. Lig yolunda

Yakutiyespor Kulübü Voleybol takımı, 3. Lige yükselme grup maçlarını geçerek, Mart ayında yapılacak final müsabakalarını beklemeye başladı. Antrenörleri Sedi Akarsu yönetiminde başarılı bir sezon geçiren Voleybol takımı Belediye Başkanı Ali Korkut’u ziyaret ederek spora desteğinden dolayı teşekkür ettiler. Korkut, önceliğin eğitim olmak üzere sporda başarının önemli olduğunu söyledi. Yakutiyespor Kulübü Voleybol takımı 3. Lige yükselme yolunda önemli bir başarıya imza attı. Spor lisesi ve Üniversite Beden Eğitimi bölümlerinde okuyan sporcuların oluşturduğu Yakutiye Voleybol Takımı, Rize’de yapılan 3.lige yükselme grup maçlarında Bayburt, Artvin Arhavi ve Erzurum’un Oltu takımlarını yenerek finale çıkmayı başardı. Kadrosunun büyük kısmını Erzurum Spor Lisesi ile Atatürk Üniversitesinin Beden Eğitimi Bölümü öğrencilerinin oluşturduğu Yakutiyespor Voleybol Takımı, 19 yaş altı ortalamasına sahip oyuncu kadrosuyla gelecek vaat ediyor. Kadrosunda Yunus Cömert (17), Serkan Özdaman (17), Nurullah Keleş (17), Abdullah Kocaman (16), Ömer Küçük (16), Abdullah Parlak (16), Salih Yanığbaş (16), Reyta Keskin (16), Nazım Kayhan (18), Fatih Kırık (19), Miraç Birsen (19), Yavuz Burak Aktaş (22), Murat Karaşahin (22)’i bulunduran takım, Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut’u ziyaret ederek desteklerinden dolayı teşekkür ettiler.

Ziyaret sırasında Ali Korkut, gençleri tebrik ederek başarılarının devamını diledi. Korkut, spora ve gençlere yönelik yatırımları olduğunu hatırlatarak “Amacımız elbetteki bu şehrin çocuklarının sporun çeşitli dallarında kendisini gösterebilmesine, ispatlayabilmesine zemin hazırlamaktır. Sizlerin başarısı bizleri memnun etmektedir. Daha ileri gitmeniz memnuniyetimizi artıracaktır, ancak spordaki başarıya paralel olarak eğitim yaşamınızın da başarılı devam etmesi gerekiyor. Eğitim olmazsa sporda gelinen nokta uzun soluklu olmayacaktır. Bu nedenle size önerim, eğitiminizi asla ihmal etmeden bedeni ve beyni sağlıklı bireyler olarak toplum yaşamına katılmanızdır” dedi.

Yakutiyespor Kulübü Başkanı Ferhat Mergan, kulüp olarak Erzurumlu gençlerin gözdesi olduklarını söyledi. Mergan, gençlere spor imkanı sağlayarak doğru bir iş yaptıklarına inandığını ifade etti. Ziyaret sırasında Belediye Başkanı Ali Korkut, Başkan Yardımcısı Ferhat Mergan, Suat Hayri Güneş, Engin Kocadağıstan antrenör Sedi Akarsu ve voleybolcular toplu resim çekildiler.