ERZURUM Haber Girişi : 10 Temmuz 2019 15:14

Ya yıkın ya yapın!

Ya yıkın ya yapın!
Şehrin göbeğinde binlerce metrekarelik devasa bir bina, sırf ilgisizlik ve sorumsuzluk yüzünden adeta bir ucubeye dönüştü.
Eski üniversite hastanesi binası yıllar içinde öyle bir talan edildi ki, çalınan malzemenin en az 20 milyon lira edeceği tahmin ediliyor.

ARSA HAZİNE’NİN AMA HAZİNE DE İLGİSİZ!

Vaktiyle Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi olarak hizmet veren ancak yıllar önce üniversitenin boşalttığı eski askeri hastane binası, enkaz olarak şehrin göbeğinde adeta bir ucube olarak duruyor. On yıldan fazladır boş olan ve zaman içinde para eden her şeyi talan edilen söz konusu devasa bina ortada kaldı. Çünkü arsa Hazine’ye ait olduğu için ne üniversite,
ne valilik, ne de belediye enkaz üzerinde bir tasarruf hakkına sahip değil.


BU SORUMSUZLUĞUN SORUMLUSU KİM?

Geçen yıllar içinde defalarca sökülmesi gündeme gelmesine rağmen bir türlü sökülmeyen bina, uzun zamandan beri tinercilerin, hırsızların ve talancıların merkezi oldu. Şehrin göbeğinde çok kıymetli bir arsa üzerinde duran bu ucube için siyasetçilerin kıllarını dahi kıpırdatmamaları
şehir halkının tepkisine yol açtı. Eğer vaktinde sökülmesi sağlanmış olsaydı, içerisindeki
para edecek yapı elemanlarından ötürü devletin bu binadan ötürü en az 20 milyon lira kazancı olacaktı.

Etiketler : erzurum
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.