ERZURUM Haber Girişi : 29 Mart 2018 17:09

...Ve Erzurum olimpiyatlara resmen aday!

...Ve Erzurum olimpiyatlara resmen aday!
AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Erzurum'un 2026 Kış Olimpiyatları'na adaylığının resmiyet kazandığını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 16 Mart'ta yaptığı Erzurum ziyaretinde "Erzurum'un 2026 Kış Olimpiyatları'na adaylık başvurusu yapılacak" açıklamasından kısa bir süre sonra, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi'nin resmi başvuruyu yaptığı öğrenildi. Erzurum'un 2026 Kış Olimpiyatları'na adaylığı konusunu başından bu yana yürüten AK Parti Erzurum Milletkvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, ERKHABER'e resmi başvurunun 21 Mart 2018 itibariyle yapıldığını açıkladı. Ilıcalı, "Şu an aday olan 5 ülkeden biriyiz" dedi. 

Bugün sabah saatlerinde, Erzurum için adaylık başvurusunu yapan Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Prof. Dr. Uğur Erdener ile biraraya geldiğini anlatan AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Ilıcalı, "Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda, geçtiğimiz günlerde spor bakanımız ve komite üyeleri bir toplantı yaparak, Erzurum'un 2026 Kış Olimpiyatları için aday olması yönünde karar aldı. Bu doğrultuda da Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi de Erzurum adına resmi başvuruyu 21 Mart itibariyle yaptı. Şu an itibariyle 5 aday kentten biriyiz, bu müjdeyi halkımıza duyurmak büyük mutluluk duyuyorum" dedi.

"MAYIS AYI ÇOK AMA ÇOK ÖNEMLİ"

AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Ilıcalı, sözlerini şöyle sürdürdü: Artık bu dakikadan itibaren top Erzurum'da. Zira, 31 Mart itibariyle başvurular tamamlanacak ve sonrasında Dünya Olimpiyat Komitesi, aday şehirlerde inceleme yaparak, kısa liste yapacak, belki de birkaç aday şehri eleyecek ve Temmuz ayında da kesin listeyi açıklayacak. Erzurum'a da Mayıs içerisinde bir teknik ekip gelecek. Bu ekip, şehrin fiziki durumunu, ulaşımından, alt yapısına kadar herşeyi inceleyecek. Halkla biraraya gelecek, olimpiyatla ilgili düşüncelerini soracak, mülakatlar yapacak. Şehrin olimpiyata bakışını değerlendirecekler. Yani Mayıs ayı bizim için çok ama çok önemli. O bakımdan Erzurum'da yaşayan herkese büyük görevler düşüyor. Valisinden, belediye başkanına, gazetecisinden, bürokratına, STK'larına, taksicisinden, simitçisine kadar hem kendimizi hem de şehri hazırlamak durumundayız. Artık kamuoyunun oluşması lazım. Bizlere, yerel yöneticilerimize çok iş düşüyor. Bizim bunu yapabileceğimizi göstermemiz lazım. Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Uğur Erdener bey de bu noktada bizim için büyük şans. Hakikaten Dünya Olimpiyat Komitesi için çok etkili ve deneyimli bir isim...

Öte yandan Milletvekili Ilıcalı, ziyaretin anısına Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Erdener'e Oltu Taşı tespih hediye etti... (Kaynak:Erkhaber)

Etiketler : olimpiyat
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.