EKONOMİ Haber Girişi : 17 Aralık 2008 16:55

Van 'da İmamlar kan bağışında bulundu

Van 'da İmamlar kan bağışında bulundu

Cami imamları ve müftülük personeli, Ulu Cami'nin alt katında Kızılay'a kan bağışı için sıraya girdi. Kurulan stantta kan veren İl Müftüsü Osman Artan, Kızılay'ın başlattığı kampanyaya katkıda bulunmak ve topluma örnek olmak istediklerini söyledi. 

Kızılay'ın her türlü felaket anında insanların yanında olduğunu dile getiren Artan, "Kızılay yaptığı kan stoklarında insanlarımıza her zaman destek olmaktadır. Yüce dinimiz de insanların birbirlerine yardım etmelerini emreder. Camilerimizde hutbe ve vaazlarda vatandaşlarımızın bu konuda duyarlı olmaları yönünde bilgiler vererek cemaatin duyarlı olmasını sağlamak istiyoruz. Ayrıca bizim yaptığımız bu bağış cemaatimizi de teşvik etmekte. Çünkü bu kan stokları deprem anında, darlık anında yine vatandaşlarımıza dönecektir." dedi. 

Kızılay Kan Merkezi doktorlarından Nisa Şahin ise, müftülük ile ortaklaşa yapılan bu kampanyanın olumlu neticeler vereceğinden emin olduklarını belirterek, bu kampanyalarla 1 milyon gönüllü kan bağışçısına ulaşmak hedefinde olduklarını kaydetti. 

Van'da vatandaşlar arasında kan bağışı konusunda yeterli bir duyarlılık olmadığını ifade eden Şahin, stokların ihtiyaca cevap vermediğini dile getirdi. 

Kan Merkezi'nin 1 yıl önce açıldığını hatırlatan Şahin, bu tür kampanyalarla insanların düzenli kan bağışı konusunda duyarlı hale geleceğini vurguladı.