ERZURUM Haber Girişi : 16 Mart 2017 15:55

Vali Azizoğlu, 15 Temmuz Demokrasi Şehidi Oğuzhan Yaşar'ın ailesini ziyaret etti

Vali Azizoğlu, 15 Temmuz Demokrasi Şehidi Oğuzhan Yaşar'ın ailesini ziyaret etti
Vali Azizoğlu, 15 Temmuz Demokrasi Şehidi Oğuzhan Yaşar'ın ailesini ziyaret etti
15 Temmuz darbe girişiminde şehit düşen Oğuzhan Yaşar'ın ailesini ziyaret eden Vali Seyfettin Azizoğlu, " Her kim memleketimizin üzerinde oyun oynamaya yeltenirse şunu iyi bilsin ki bu millet o oyunu bozacak güçtedir. O karakter, o dirayet bu milletin imanındandır. Bunu da 15 Temmuz'da tüm dünyaya gösterdi" dedi. 
Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, 15 Temmuz gecesi yaşanan hain darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede 3 Ağustos günü şehit olan Oğuzhan Yaşar'ın ailesini ziyaret etti.
Beraberinde; eşi Nilgün Azizoğlu, Şenkaya Kaymakamı Ömer Dereci ve eşi Mediha Dereci, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Mustafa Çelik ve eşi Nadire Çelik, Aile Sosyal Politikalar İl Müdür Cemil İlbaş ve eşi Hatice İlbaş ile birlikte Şenkaya İlçesine bağlı Yaymeşe Mahallesine giden Vali Azizoğlu burada Şehit Oğuzhan Yaşar'ın ailesiyle bir araya geldi. Baba ocağına yapılan ziyarette Şehit Yaşar için Kuran okunarak dualar edildi.
Yapılan duaların ardından konuşan Vali Azizoğlu, " Oğuzhan kardeşimiz 15 Temmuz gecesi kimseden herhangi bir talimat almadı. O, kendi atalarından aldığı ruhla, kendi vicdanı ve göğsünde taşıdığı imanla vatanının tehlikede olduğunu hissetti ve o hisle harekete geçti " dedi.
Türk milletinin tarihinde olduğu gibi 15 Temmuz gecesi de ordu - millet anlayışı ile hareket ettiğini dile getiren Vali Azizoğlu, şöyle devam etti:
"Tarihi, şanlı kahramanlıklarıyla dolu milletimiz 15 Temmuz gecesi tek vücut olarak devletine ve vatanına karşı yapılan hain oyunu bozdu. Oğuzhan kardeşimiz de o gece devletimi, namusumu kimseye ezdirtmem, çiğnetmem diyerek şehit oldu. Bu bize şunu gösteriyor; Her kim bu memleket üzerinde oyun oynamaya yeltenirse bu millet o oyunu bozmaya muktedir ve bozacak güçtedir. O karakter, o dirayet bu milletin imanındandır. Çok şükür ki biz o imanımızı da kahramanlıklarla dolu tarihimizde olduğu gibi 15 Temmuz'da dosta düşmana bir kez daha gösterdik. Bu haince oyunları oynayanlar bunu görünce artık sinsice planlarının tutmayacağını bir kere daha anladılar. Biz bundan sonra ileriye bakıp memleketimizi muasır medeniyet seviyesine çıkarmak için hep beraber çok çalışacağız. Ülkemizi hep birlikte müreffeh bir ülke haline getireceğiz".
Bu bahar terörün sonbaharı olacak
Terör örgütleriyle mücadelenin hız kesmeden devam etiğini de belirten Vali Azizoğlu, " Terörle mücadelemiz artarak devam ediyor. Ülkemizin hiç bir dağında, yaylasında bir tane dahi eşkıya kalmayıncaya kadar devam edecek. Şunu herkes bilsin ki 2017'nin baharı eşkıyanın son baharı olacaktır" ifadelerini kullandı.
Şehit Oğuzhan Yaşar'ın babası Ahmet Yaşar ise Vali Azizoğlu'nun yapmış olduğu ziyaretten duyduğunu memnuniyeti ifade ederek ," Ben, Şehidim Oğuzhan'ın babası, diğer şehitlerimizin de abisiyim. Onlar için ne yapsak azdır. Biz şu an sıcak evlerimizde oturabiliyorsak bu onların sayesindedir. Onlar olmasaydı, Allah muhafaza kendimize yer bile bulamayacaktık. Şehitlerimizin hepsi benim kardeşlerim, ablalarım, bacılarım, annelerim. Hepsi tek bir uğurda canını feda etti. Bizim de tek amacımız tıpkı şehitlerimiz gibi devletimizin geleceğini düşünmek ve gerektiğinde canımızı vatanımız uğrunda vermektir. Evladım Oğuzhan'da bu uğurda şehit düştü. Gerekirse biz de seve seve canımızı veririz" diye konuştu.
Vali Azizoğlu ve beraberindekiler daha sonra Şehit Oğuzhan Yaşar'ın Türk Bayraklarıyla donatılmış kabrini ziyaret ederek dua ettiler.(iha)
Etiketler : vali erzurum
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.