SPOR Haber Girişi : 27 Temmuz 2015 16:29

VALİ ALTIPARMAK "TENİS SPORU, YAŞAM BOYU SPOR KÜLTÜRÜNÜN YERLEŞMESİ ANLAMINDA, BÜYÜK ÖNEM ARZ ETMEKTEDİR"

VALİ ALTIPARMAK
1. Uluslararası Erzurum Kardelen Cup Tenis Turnuvası başladı.
1. Uluslararası Erzurum Kardelen Cup Tenis Turnuvası başladı. 
52 ülkeden 232 sporcunun katılımıyla başlayan Turnuva, Vali Dr. Ahmet Altıparmak ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in açılış vuruşuyla başladı.
Turnuva törenine Vali Dr. Ahmet Altıparmak, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Vali Yardımcımız Haktan Gökçekuyu, İlçe Kaymakamları, Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, Spor Tahkim Kurulu Başkanı Yılmaz Akçil ile davetliler ve sporcular katıldı.
Turnuva öncesinde konuşma yapan Vali Dr. Ahmet Altıparmak coğrafi konum olarak belki şansız bir yerde gibi görünse de, Erzurum'un ipek yolunun üzerinde tam bir lojistik merkez, eğitim, ticaret merkezi olduğu gibi, zaman içinde hassas bir noktada, doğuda ülkemize göz dikenlere karşı bir kale olduğunu söyledi.
Vali Altıparmak "Bugün karın kâr getirdiği bir dönemde olan Erzurum, kış turizminde ciddi manada bir potansiyel sergiliyor. Bu potansiyeli en iyi şekilde değerlendirmeye çalışıyoruz. Erzurum, kış turizmi, tatil, kayak denildiği zaman akla gelen ender yerlerden biri olduğu gibi, yaz sporları olarak yine akla gelebilecek yerlerden birisi. Geçmiş birkaç yıla kadar bunlar yoktu. Son iki yıldır, Yüksek İrtifa kampı ile beraber belediye başkanımızın çok ciddi gayretleri yeni tesislerin kazandırılması, hakikaten Erzurum'u yazında sporla anılan bir spor merkezi olarak tanınan bir yer haline getirdi" diye konuştu.
Tenis sporunun zengin sporu algısından kurtulduğunu ifade eden Vali Altıparmak, "Düşündüğünüz zaman bir kort, birde ayakkabı işinizi görüyor. Yeter ki tesis olsun. Tenisin en güzel yanı, yaşınız ne olursa olsun, emekli olduktan sonra bile bu sporu yapabilirsiniz. Bu manada yaşam boyu spor kültürünün yerleşmesi anlamında da tenis sporu büyük önem arz etmektedir.Erzurum'a bu güzel tesisleri kazandıran başta Büyükşehir Belediye başkanımız olmak üzere , emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.
Açılış konuşmalarının ardından Vali Dr. Ahmet Altıparmak ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, tenis kortuna geçerek açılış vuruşunu yaptılar.
Etiketler : tenis
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.