ERZURUM Haber Girişi : 01 Temmuz 2015 12:20

VALİ ALTIPARMAK, SERALARI GEZDİ

VALİ ALTIPARMAK, SERALARI GEZDİ
Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, Sebze Üreticileri Derneğinin Erzurum Kombinası yolu üzerinde bulunan seralarında incelemelerde bulundu.
Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, Sebze Üreticileri Derneğinin Erzurum Kombinası yolu üzerinde bulunan seralarında incelemelerde bulundu. 
Vali Yardımcısı Abdurrahman İçyer, Uzundere Kaymakamı Hacı Arslan Uzan, Uzundere Belediye Başkanı Halis Özsoy, Tortum Belediye Başkanı Hasan Çakmak, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Osman Akar, ilçe tarım müdürleri ile ilçe örtü altı sebze yetiştiricileri ve sebze üreticileri derneği üyelerinin de katıldığı incelemede Vali Altıparmak, seraları gezerek yetkililerden bilgi aldı.
Erzurum'un hep hayvancılık ve hayvansal üretim ile gündeme geldiğini belirten Vali Altıparmak, Erzurum'un gerek coğrafi konumu gerek iklim özellikleri nedeni ile sebzecilikte kalite ve pazarlama açısından avantajlı durumda olduğunu söyledi. Altıparmak, "İlimizde bitkisel üretim potansiyelinin var olduğunu, görmekteyiz. İlimiz 360 bin hektarlık işlenen tarım alanı içerisinde 884 hektarını sebze alanı oluşturmaktadır. 124 dekarlık alanda uygulanan ve ancak yaklaşık 80 dekarının kayıtlı olduğu örtü altı yetiştiriciliği ise istenilen düzeyde değildir. Konuya verdiğimiz ehemmiyetten dolayı da bu yıl başında geniş katılımlı bir yaklaşım ile kurulan Tarım Konseyinde de yedi başlıktan birini Sebze Meyve ve Örtü altı Yetiştiricilerine ayırarak sektörle ilgili raporlar oluşturduk" dedi.
Üretimin en büyük unsurlarından birinin pazarlama olduğunu belirten, Vali Dr. Ahmet Altıparmak, Erzurum merkezinde üretim yapan Sebze Üreticileri Derneğimizin ürettiği ürünler açısından pazar sorununu aştığını, ancak 4-5 aylık sürece kısıtlanmış olan merkez üreticilerimiz ile yaklaşık 10 aylık üretim yapılabilen Uzundere ve Tortum gibi ilçe üreticilerimizin işbirliğini artırmak ve ortak politika üretebilmenin önemli olduğunu ifade etti .
Vali Altıparmak, "Uzundere ve Tortum ilçelerimizde bu işi icra eden üreticilerimiz ile Erzurum Merkezde faaliyet gösteren Sebze Üreticiler Derneği üyelerinin buluşturmak, birbirleri ile kaynaşmalarını sağlamak, Erzurum ekonomisine katkı sağlayan, her aşamasında büyük emek isteyen sebze üretimini yapan üreticilerimizin sorunlarına beraber çözüm üretmek için düzenlenen bu ziyarette şu mübarek Ramazan ayında da sofralarımızı yeşillendiren sebzelerin kaynağında; üreticilerimiz ile yan yana olabilmenin mutluluğunu yaşamaktayız. Yaklaşık 40 dernek üreticisinin faaliyet gösterdiği 78 dekarlık örtü altı ve açık alan olmak üzere yaklaşık 50 çeşit sebze üretimi gerçekleştirilmektedir. Üretilen bu ürünlerin büyük bir kısmı mahallinde satışı yapılmakla birlikte il dışına da satışı yapılarak Erzurum deyince sebze üretiminde de var olduğumuzu gösterme gayretindeyiz" dedi.
Etiketler : vali erzurum
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.