GÜNDEM Haber Girişi : 02 Ocak 2014 13:54

Vali Altıparmak, 7 aylık görev süresii değerlendirdi

Vali Altıparmak, 7 aylık görev süresii değerlendirdi
Polisevi’nde basın mensuplarıyla bir araya gelen  Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, göreve başladığı geçtiğimiz yılın Haziran ayından itibaren Erzurum’un var olan sorunları ve yapılan çalışmaları aktardı.  Toplantıya  Vali Yardımcısı Naci Aktaş, İl Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız ve gazeteciler katıldı.


Erzurum’da yaklaşık 7 aydır görev yaptığını ifade eden Vali Altıparmak, Kış turizminden, kentteki hava kirliliğine kadar birçok konuya değinerek çözüm noktasında yapılacak çalışmaları anlattı.

Kentte kötü görüntü oluşturan harabe binaların yıkımına başlandığını, hurdacılar sitesinin bulunduğu noktadan dışarı alınması için çalışmaların yürütüldüğünü kaydeden Vali Altıparmak, kentin tanıtımı için fuarlara ağırlık verildiğini, kardeş okul projesinin sürdüğünü belirtti.

HAVA KİRLİLĞİNİ ÖNLEMK İÇİN 20 EKİP KURULDU

Kent merkezindeki hava kirliliğinin önüne geçilmesi için yaklaşık 20 ekip oluşturulduğunu, denetleme yapıldığını anlatan Vali Ahmet Altıparmak, özellikle inversiyon olduğu saatlerde partikül madde açısından kirlenmenin en üst seviyeye çıktığını anımsattı. Isınmada doğalgazı yaygınlaştırmak için doğalgaz sobasını yaygınlaştırmak için çalışmalara başlattıklarına söyleyen Vali Altıparmak, "Erzurum, hava koridorlarının açılması için çok müsait. Eğer ’Ben seneye buradan taşınacağım’ demiyorsanız, ’Burada yaşayacağım’ diyorsanız. Taşınsak da taşınmasak da kendi kentimiz. Bölgenin en önemli kentlerinden birinin bu kirlilikten kurtulması lazım" dedi.

’HERHANGİ BİR ŞEY YOK’

Bunun üzerine bir gazetecinin "Hava kirliliğini anlatırken seneye taşınmaktan bahsettiniz. İsminiz başbakanlık müsteşarlığına atanacaklar arasında geçiyor. Böyle birşey var mı?" diye sordu. Vali Ahmet Altıparmak ise "Arkadaşlar bu çalışmalar iki türlü olur. Bazen yakıştırma olur bazen de biraz ön kesmeye yönelik. Bu çerçevede değerlendirin. Herhangi bir şey yok. Seneye derken sizler için kullandım. Dikkat ederseniz gidiyormuş değil de kalıyormuş gibi düşünün anlamında çalışın manasında" diye yanıt verdi.


İSTİHBARAT ŞUBE MÜDÜRܒNÜN DEĞİŞTİRİLMESİ

Emniyet İstihbarat Şube Müdürü Hurşit Uçar’ın Trafik Tescil Denetleme Müdürlüğü’ne atanmasıyla ilgili bir soru üzerine Vali Ahmet Altıparmak, "Bir iki arkadaşımızda bir yer değişikliği var ama bu çevçevede değil. Kendi iş değerlendirmemizden. Bu döneme denk geldi. Belki öyle algılayabilirsiniz ama öyle bir çalışma değil" dedi.

’PALANDÖKEN’DE OTELLER YÜZDE 100 DOLU’


Kış turizminde önemli bir yere sahip olan Erzurum’da otellerin bir haftadır yüzde 100 doluluk oranını yakaladığına dikkati çeken Ahme Altıparmak, Palandökenve Konaklı’nın şu anda kayak yapılabilen önemli merkezlerden biri olduğunu bildirdi. Ahmet Altıparmak bu konuda şunları söyledi:

"Suni karlama çalışmaları devam ediyor. Herhangi bir sıkıntımız yok. Oteller bir haftadır yüzde 100 dolu. Yer yok. Rakamlar fevkalede yüksek. Bunun şehre yansıması güzel oldu. Erzurum’u gezip tanıyorlar. ’Özelleştirmeye devredeceğiz’ diye işleri bırakmıyoruz. Sahiplenelerek, günlük alan taraması yaparak, gerekli olan pistleri açıp kapatarak devam ediyoruz. Hafta sonları bu alanları test ediyorum. Danışman firmayla beraber çok ileri gideceğini düşünüyorum. Bütün kayak merkezleriyle kıyasladığımız zaman sadece Palandöken çalışıyor."  
Cem Bakırcı’nın haberi