GÜNDEM Haber Girişi : 05 Ağustos 2013 09:27

Vakıflar İş Merkezi ihale şartları değiştirildi

Vakıflar İş Merkezi  ihale şartları değiştirildi

Erzurum Vakıflar Bölge Müdürlüğü Vakıflar İş Merkezi kiralama ihale şartlarını biraz daha esnek hale getirdi.

Kira bedelinin ödenmesi, yer teslimin tarihinden 4 ay sonra başlayacak. Ayrıca kurum, mazbut vakıflara ait taşınmazları yüzde 20 stopaj vergisinden muhaf tutuyor.

Vakıflar Erzurum Bölge Müdürlüğü Cumhuriyet Caddesi üzerinde inşa edilen Vakıf Alışveriş ve Yaşam Merkezi’ni yeniden ihaleye çıkardı. Haziran ayında yapılan ihaleye göre muammen bedelden 4 milyon lira indirim yapıldı.

Erzurum Vakıf Alışveriş ve Yaşam Merkezi’ndeki 86 işyeri aylık 410 bin TL kira bedeli ile 3 yıllığına kiraya verilecek. 3 Haziran’da yapılan ve taliplinin çıkmadığı ihale sonrasında kurum, tekrar ihaleye çıktı. Yeni ihale 13 Ağustos’ta yapılacak. 12 bin 349 metrekarelik alanın tamamı için önceki ihalede konulan 18 milyon liralık bedel, yeni ihalede 14 milyon 760 milyona çekildi. İhaleye katılmak iste- yenlerin 540 bin lira geçici teminat ödemeleri gerekiyor.

Daha öncesinde AVM veya diğer ticari işletme faaliyetleri yaptığına dair, tek çatı altında minimum kiralanabilir alanı 7 bin 500 metrekare alanı işlettiğine ve yönettiğine dair onaylı belge veya sözleşme şartıyla gelen firmalara da kiraya verilebilecek.