SİYASET Haber Girişi : 22 Temmuz 2009 13:52

Vaiz ve müftü adayları diplomalarını aldı

Vaiz ve müftü adayları diplomalarını aldı
Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Kayseri'de bulunan Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nde 33 aydır eğitim alan ve başarılı olan 38 vaiz ve müftü adayı düzenlenen törenle diplomalarını aldı. Kayseri Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nde gerçekleştirilen diploma törenine Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Şevki Aydın, emekli Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan, eğitim merkezi öğrencileri ve aileleri katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Eğitim Merkezi Müdürü Yakup Öztürk, 5. dönem mezunlarını verdiklerini söyledi.

2002 yılından beri eğitim merkezlerinin faaliyette olduğunu hatırlatan Yakup Öztürk, "Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 18 ilde eğitim merkezleri bulunmakta. Bunlardan birisi de Kayseri'de. Merkez bu yıl 5. dönem mezunlarını vermekte. Bugüne kadar toplam 181 vaiz ve müftü adayımız merkezden mezun oldu. Bugün 38 mezunumuz için düzenlenen törende, mutlu günümüzde bizleri yalnız bırakmadığınız için teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

DİN ADAMI ÖRNEK OLMALI

5. dönemi birinci olarak tamamlayan Mustafa Asiltürk ise, buradan aldıkları bilgiler ışığında mesleklerini en iyi şekilde yerine getireceklerini ifade etti. Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Şevki Aydın da din adamlarının üstlendiği görevin önemine vurgu yaparak, eğitimin verilen hizmetlerde önemli faktör olduğunu dile getirdi.Aydın, mezun olan vaiz ve müftü adaylarının esas eğitimlerinin şimdi başladığını ve zor bir görev üstlendiklerini hatırlatarak, kendilerini sürekli yenilemeleri ve bilgi güncellemelerini devam yapmaları çağırısında bulundu.

Şevki Aydın, diploma töreninde eğitim merkezinden başarıyla mezun olan ilk üçe giren adaylara diplomalarını ve hediyelerini verdi. Mezun olan diğer 38 adaya da diploma ve hediyeleri verildi.