ERZURUM Haber Girişi : 26 Kasım 2015 07:25

Uzundere Avrupa standarlarında olacak

Uzundere Avrupa standarlarında olacak
Avrupa Doğa Koruma Merkezi (ECNC) ile Uzundere Kaymakamlığı ve Uzundere Belediyesi Başkanlığı'nın ortaklaşa düzenlediği "Uzundere Avrupa'nın Kaliteli Destinasyon Programına Dahil Oluyor" semineri düzenlendi.
Palandöken/Erzurum
Avrupa Doğa Koruma Merkezi (ECNC) ile Uzundere Kaymakamlığı ve Uzundere Belediyesi Başkanlığı'nın ortaklaşa düzenlediği "Uzundere Avrupa'nın Kaliteli Destinasyon Programına Dahil Oluyor" semineri düzenlendi. 
Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi Mavi Salonda düzenlenen seminere Erzurum Vali Yardımcısı Ayhan Terzi, Uzundere Kaymakamı Hacı Arslan Uzan, Uzundere Belediye Başkanı Halis Özsoy, Aziziye Kaymakamı Zafer Öz, Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) Araştırma ve Planlama Birim Başkanı Emine Bilgen Eymirli, Atatürk Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Erol Çakmak, Uzundere ilçesi çalışan bayanlardan oluşan STK temsilcileri, öğrenciler katıldı.
Seminerin amacı olarak, yerel ve bölgesel paydaşları yerel yönetimler, Kültür ve Turizm Müdürlükleri, yerel girişimciler, Uzundere bölgesi için kaliteli destinasyon programı kapsamı, kaliteli destinasyon programını tanıtmak ve onun destinasyon için hedeflerini ortaya koymak.
Uzundere Kaymakamı Hacı Arslan Uzan konuşmasında, "Uzundere'yi Avrupa'nın kaliteli destinasyonları programına katmak, konusunda uzman kişilerden yararlanmak, Avrupa Doğa Kültür Merkezi'nin Koordinatörü ve aynı zamanda uzman Ayşegül Çil hanımın bilgilerinden yararlanıyoruz. Uzundere Belediyemizi Avrupa'nın destinasyonuna katmak ve protokol imzalamak için çaba gösteriyoruz. Buradaki amacımız Uzundere ilçemizi marka ilçe yapmak, tanınırlığını artırmak, uluslararası arenada ilçemizi marka olarak tanıtmaktır." dedi.
Uzundere Belediye Başkanı M. Halis Özsoy'da, "Uzundere Avrupa'nın Kaliteli Destinasyonları yılda bir kere Avrupa Birliği ülkelerde turizme ilgi duyan bireylerin o bölgelere seyahat etmeleri o bölgelerdeki doğal yapı ile ilgili konuları öğrenmesini sağlamak. Doğal olarak Erzurum ve Uzundere ilçemiz bir doğa harikası cennet köşesi. Bu bölgelerdeki doğal güzellikleri, saunaları, hayvan yapısı, bitki yapısını tüm dünyaya tanıtmak. Avrupa Doğa Vakfı ve Avrupa Komisyonu İşbirliği Uzundere Kaymakamlığı ve Uzundere Belediye Başkanlığı tarafından böyle bir çalıştay düzenledik. Verilen seminer sonunda çalıştay yapılacak, Türkiye'nin deneyimli akademisyenleri bizlere Uzundere hakkında ve destinasyon kavramı hakkında bilgiler verecekler. Destinasyonu kısaca tarif edersek, bir şeyin varış alanı demek, bu kelime daha ziyade turizm alanında kullanılır. Biz Avrupa'nın en iyi destinasyonu olarak Uzundere'yi tanıtacağız." diye konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.