GENEL Haber Girişi : 08 Kasım 2018 16:04

'Uyuşturucu İle Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı' yapıldı

'Uyuşturucu İle Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı' yapıldı
Erzurum Valisi Okay Memiş’in Başkanlığında 'Uyuşturucu ile Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı' düzenlendi.
Valilikte yapılan toplantıya Vali Yardımcısı Yıldız Büyüker ve kurum müdürleri katıldı. Toplantıda konuşan Vali Okay Memiş, Uyuşturucu ile mücadelenin çok önemli bir konu olduğunu ve herkese önemli görev düştüğünü kaydetti. 
Vali Okay Memiş, “Toplumları tehdit eden toplumların geleceğini tehdit eden eğer tedbirli olunmazsa mücadelesi çok zor olan. Çoğu zaman tıbbın yetersiz kaldığı mücadele alanı. Önemli olan gençlerimizi bağımlı hale gelmeden uyuşturucudan alkolden ve vücutta bağımlılık yaratan maddelerden korumak. Eğer başlanırsa hakikaten mücadelesi çok zor. Genç kız genç erkekler o maddeye temin etmek için her şeyi yapıyorlar. Hırsızlık yapıyor, yankesicilik yapıyor cinayet işliyor. Okullarımızda bütün üniversitemizde ailelerimizde bu işe yoğun konsantre olmamız gerekiyor. Yapılan araştırmalarda sadece parçalanmış aileler sorunlu ailelerde değil ekonomik sıkıntısı olmayan hiçbir toplumusun son derece ailelerinin çocukları dahi madde bağımlısı olabiliyor. Tehdit o anlamda çok büyük. Benim ailemizin huzuru var, benim işte çocuğum bu işe bulaşmaz demesin kimse” diye konuştu. 
Uyuşturucu ile mücadelenin çok boyutu olduğuna dikkat çeken Vali Okay Memiş, “Mücadele aile, okul ve üniversiteden başlıyor. Sivil toplum örgütlerini, sağlığı ilgilendiriyor, kolluk kuvvetlerimizi ilgilendiriyor. Bu işin ticaretini yapanların PKK terör örgütüyle doğrudan bağlantılı yahut intisaklı olduğunu görüyoruz. Hainler, bir taşla iki, üç kuş vurmuş oluyorlar. Bu ahlaksızlar, edepsizler ve hainler hem geleceğimizi, hem milli manevi değerlerimizi tahrip ediyorlar hem de elde ettikleri kaynaklar teröre finansman sağlıyorlar. Onun için bu mücadeleyi bu unsurlarla beraber ele alıp neticelendirmemiz lazım” dedi. 
Vali Okay Memiş’in konuşmasından sonra toplantı Sağlık Müdürü Dr. Mahmut Uçar’ın katılımcılara sunumuyla devam etti. (iha)
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.