EĞİTİM Haber Girişi : 19 Aralık 2013 19:02

Uygulamalı girişimcilik ve yenilikçilik programı

Uygulamalı girişimcilik ve yenilikçilik programı

Mühendislik Fakültesi tarafından düzenlenen “Uygulamalı Girişimcilik Ve Yenilikçilik” programı Atatürk Üniversitesi Kültür ve Gösteri Merkezi’nde düzenlendi. 
Mühendislik Fakültesi’nde Girişimcilik ve Yenilikçilik dersini veren öğretim üyelerinden, Doç. Dr. Yalçın Kemal Bayhan ve Doç. Dr. Kemal Çomaklı’nın organize ettiği programda, Atatürk Üniversitesi Ata Teknokent ve Türkiye’deki diğer teknokentler hakkında bilgiler verildi.
Programın açılış konuşmasında öğrencilere seslenen Ata Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Recep Sadeler, “Sürdürülebilir kalkınma ve ihracat artışı için dış ticaret kültürüne sahip girişimci, yenilikçi gençlerin yetiştirilmesi için ülke kalkınması önemlidir” dedi.
Açılış konuşmasının ardından, Ata Teknokent Transfer Ofisi Uzmanı Nursel Keskin, Teknoloji Transfer Ofisi hakkında bilgiler verdi.
Ata Teknokent’in diğer bir Transfer Ofisi Uzmanı Gamze Bozkurt ise öğrencileri, genç girişimcilere yönelik destekler hakkında bilgilendirdi. Gamze Bozkurt, TUBİTAK, KOSGEB ve Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın genç girişimcilere yönelik hibe desteklerini ve verilen bu desteklere başvuru sürecini anlattı.
Ata Teknokent İdari İşler Müdürü Kazım Yasin Özbey’de Ata Teknokent hakkında Mühendislik Fakültesi öğrencilerini bilgilendirerek sunum eşliğinde seminer verdi. Özbey, Ata Teknokent’te öğretim görevlilerinin şirket kurabileceklerini belirterek, öğrencilerin ise sanayi şirketleri ile iletişim kurarak kendilerini geliştirebileceklerini ifade etti.