EĞİTİM Haber Girişi : 19 Ekim 2017 12:42

Üniversiteler arası patent yarışması başlıyor

Üniversiteler arası patent yarışması başlıyor
Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından ilk defa düzenlenecek olan üniversite öğrencilerine yönelik patent yarışması başlıyor.
Patentle Türkiye sloganı ile başlayacak olan yarışma, üniversitelerde patent konusunda farkındalık oluşturulması, üniversite öğrencilerinin profesyonel meslek hayatında veya akademik çalışmalarda kullanacakları teknik bilgilerle donatılması ve öğrencilerin teknolojik gelişmesinde önemli bir yer tutan buluş faaliyetlerine özendirilmesini amaçlamakta. Yarışma sürecince, üniversite öğrencilerinin, oluşturulacak olan internet sitesi üzerinden çok daha kolay bir şekilde ve ücretsiz olarak online patent başvurusu yapmaları sağlanacak.
Başvurular www.patentletürkiye.com.tr üzerinden yapılacak. Yarışmada birinciye 30 bin TL, ikinciye 20 bin TL ve üçüncüye 10 bin TL para ödülü verilecek. Ayrıca 5 kişiye Almanya, Amerika, Güney Kore, İsviçre ve Rusya'da düzenlenen uluslararası buluş fuarlarına katılım imkanı sağlanacak. İlk 10'a girenlere ise çeşitli ödüller (dizüstü bilgisayar, tablet bilgisayar, vs) verilecek.
Yarışma takvimi ise şöyle:
"15 Ekim 2017 - 31 Aralık 2017: Başvuruların Alınması
2 Ocak 2018 - 31 Mart 2018: Başvuruların Değerlendirilmesi ve Ön Eleme
15 Nisan 2018: Finalistlerin Açıklanması
Ödül Töreni"
Etiketler : patent
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.