EĞİTİM Haber Girişi : 31 Aralık 2013 11:54

Üniversite öğrencilerinden kardeşlik eli

Üniversite öğrencilerinden kardeşlik eli

Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü öğrencileriyle, Küresel Gelişim ve Etkileşim Topluluğu üyeleri öncülüğünde hazırlanan “Kardeşlik Eli”etkinlikleri bu defa Çat İlçesi Değirmenli Köyü İlköğretim Okulu için gerçekleştirildi. Etkinlik kapsamında, Atatürk Üniversitesi öğrencileri tarafından çok sayıda kitap, kırtasiye malzemesi, okul araç gereçleri ve oyuncaklar toplanarak Değirmenli Köyü İlköğretim Okulu öğrencilerine iletildi.

İİBF Dekanı Prof. Dr. Mehmet Suphi Orhan, bu tür etkinliklerin ülkenin aydınlık geleceği olan üniversite öğrencileri açısından birbirleriyle kaynaşmalarına olumlu etkide bulunduğunu belirtti. Ayrıca Orhan, fakülte yönetimi olarak bu tarz öğrenci projelerine her zaman destek vermeye devam edeceklerini de sözlerine ekledi.

Uluslararası İlişkiler Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mehmet Sait Dilek, üniversite öğrencilerinin sorumluluk bilinci kapsamında kardeşlik eli projelerine devam ettiklerini işaret ederek, şunları kaydetti: “Öğrencilerimiz bu yıl kardeş okul olarak Çat Değirmenli Köyü İlkokulu’nu belirledi. Akabinde proje kapsamında kardeş okul öğrencileri için kitap, kırtasiye malzemesi, okul araç gereçleri ve oyuncaklar toplanmaya başladı. Bu konuda biz duygusuyla hareket eden öğrencilerimizin sosyal sorumluluk ve gönüllülük faaliyetlerine devam etmesini temenni etmekteyiz”.

Atatürk Üniversitesi İİBF Uluslararası İlişkiler Bölümü Araştırma Görevlisi Cemil Doğaç İpek, Araştırma Görevlisi Müge Yüce ile Küresel Gelişim ve Etkileşim Topluluğu Başkanı Emre Dursun Oğuz ise; ülkemizin tüm fertlerinin birlik ve beraberlik içerisinde olduğunu; sosyal sorumluluk ve gönüllülük düşüncesiyle bu etkinlikleri düzenlediklerini söylediler.

Çat İlçesi Değirmenli Köyü’nde öğrenci, öğretmen ve velilerin gösterdiği yoğun ilgi ve misafirperverlikten dolayı heyecan ve mutluluklarını gizleyemeyen Uluslararası İlişkiler Bölümü öğrencileri; gönüllülük projesine destek veren herkese teşekkürlerini bildirerek bu gibi etkinliklere devam edeceklerini ifade ettiler.

Palandöken Haber Merkezi