EĞİTİM Haber Girişi : 21 Eylül 2013 11:19

Ünip ortak proje toplantısı yapıldı

Ünip ortak proje  toplantısı yapıldı

Üniversiteler Arası İşbirliği Programı (ÜNİP) Ortak Proje Komisyon Toplantısı, Atatürk Üniversitesi Kültür ve Gösteri Merkezi’nde başladı. 

Toplantının açılış konuşmasını yapan ÜNİP Ortak Proje Komisyon Başkanı ve Atatürk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. İhsan Efeoğlu program hakkında bilgiler verdi.

Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ö. İrfan Küfrevioğlu, ÜNİP’in 21 Temmuz 2006 tarihinde düzenlenen bir protokolle 9 üniversite olarak başladığını hatırlattı. Küfrevioğlu, “ÜNİP şu anda 41 üniversitenin üye olduğu bir işbirliği programı olarak görev yapmaktadır. Üye üniversiteler arasında lisans ve lisansüstü programlar, bilimsel ve teknolojik araştırma- geliştirme projeleri ile bilimsel, sosyal ve kültürel etkinlikler konularında yapılacak ortak çalışmalarla ilgili faaliyetler, üye üniversitelerin katılımı ile oluşturuluyor.”dedi.

15. ÜNİP toplantısında alınan kararları da açıklayan Prof. Dr. Küfrevioğlu, Teknokente sahip olmayan ÜNİP üniversitelerindeki akademisyenlere, mevcut teknokentlerde işletme kurabilme fırsatı sağlanması gerektiğini dile getirdi.