GÜNDEM Haber Girişi : 29 Eylül 2016 09:58

Umut genç çiftçilerde

Umut genç çiftçilerde
Devlet desteği sayesinde hayvancılık yeniden ayağa kalkıyor
Murat Demin ile birlikte gazeteniz Palandöken'i ziyaret eden İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Osman Akar başyazarımız Mehmet Şener ile görüştü.  

Erzurum'un "Tarımsal 
Yatırım Haritası" çıkarıldı

Yıllık 3 milyar 2 milyon liralık tarım ve hayvancılık cirosu olan Erzurum, son yıllarda özellikle hayvancılık alanında hamle üstüne hamle yapıyor. Erzurum'da halen 700 bin dolayında büyükbaş, 750 bin dolayında da küçükbaş hayvan var. Ayrıca 3 milyon 534 bin dekar ile mera açısından da Türkiye'nin en zengin varlığına sahip Erzurum'da, hayvancılığın daha ileri düzeye getirilmesi için çalışmalar devam ediyor.
Tarım İl Müdürü Osman Akar, son yıllarda hükümetin sunduğu çeşitli teşvikler sayesinde hayvancılık alanında ciddi bir hareketlenme olduğuna işaret ederek, özellikle ahırların iyileştirilmesi projesinin, çiftçi ve köylümüz üzerinde olumlu bir dönüşümü olduğunu söyledi.
Osman Akar, halen ilimizde tarım alanda yapılacak yatırımlar için önemli teşviklerin verildiğine işaret ederek, bu alanların, doğal kaynaklar, et ve süt sığırcılığı, küçükbaş hayvancılık, arıcılık ve ürünleri, çayır, mera ve yem bitkileri, şeker pancarı, ayrıca yağ bitkileri olduğunu söyledi. Tarım Müdürü Osman Akar, "genç çiftçi" projesi sayesinde de Erzurum'da iki yüzü aşkın çiftçinin krediden yararlandığını bildirdi. 



Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.