SAĞLIK Haber Girişi : 06 Mart 2018 13:51

Uluslararası Koruyucu Diş Hekimliği Kongresi Erzurum’da başladı

Uluslararası Koruyucu Diş Hekimliği Kongresi Erzurum’da başladı
Atatürk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nce tertiplenen 1. Uluslararası Koruyucu Diş Hekimliği Kongresi Palandöken Kayak Merkezi’nde başladı.
Uluslararası Kongre Organizasyon heyetinden Prof. Dr. Ahmet Berhan Yılmaz, kongrenin açılış bölümünde yaptığı konuşmada, “Günümüzde ileri ülkelerde tedavi edici hekimliğin çok önünde olan koruyucu tıp ve diş hekimliği hizmetlerinin ülkemizde de gerektiği öneme kavuşması, gerektiği yeri alması ve ülkemiz insanının da hastalanmadan önce sağlığına gerekli önemi vermesi açısından koruyucu hekimlik çok önem arz etmektedir. Bu sebeple fakültemiz daha önce iki kere ulusal olarak düzenlediği “Koruyucu Diş Hekimliği Kongrelerini” bu seferinde uluslar arası düzenleyerek çok önemli bir adıma ve başarıya imza atmıştır.” dedi. 
Prof. Dr. Yılmaz, konuşmasında daha sonra şunları kaydetti; "Atatürk Üniversitesi Diş hekimliği Fakültesi olarak düzenlediğimiz 3. büyük kongremiz olan bu uluslararası kongre sebebiyle yurt içinden ve yurt dışından gelen 300'ün üzerinde katılımcı bilimsel ve sosyal olarak birlikte olacaklar ve bilim dünyasına yapılacak katkıların yanı sıra, Türkiye, Atatürk Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi ve özellikle Erzurum'un Palandöken'in tanıtımında önemli bir adım olacaktır.” 
Kongre 5-8 Mart 2018 tarihlerinde gerçekleştirilen sunumlar ve sonrasında yapılacak kent gezisiyle sona erecek. (iha)
Etiketler : diş
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.