SAĞLIK Haber Girişi : 17 Mayıs 2015 22:28

Ulusal Akupunktur Kongresi Erzurum'da başladı

Ulusal Akupunktur Kongresi Erzurum'da başladı
"8. Uluslararası katılımlı Ulusal Akupunktur Kongresi ve 2. Entegre Tıp Sempozyumu" Erzurum'da başladı
"8. Uluslararası katılımlı Ulusal Akupunktur Kongresi ve 2. Entegre Tıp Sempozyumu" Erzurum'da başladı 
Atatürk Üniversitesi Akupunktur ve Tamamlayıcı Tıp Yöntemleri Uygulama ve Araştırma Merkezi (ATYAM)'nce organize edilen "8. Uluslararası Katılımlı Ulusal Akupunktur Kongresi ve 2. Entegre Tıp Sempozyumu"nda çeşitli disiplinlerde bilim insanları ve araştırmacılar "alternatif Tıp" konusunu değerlendirmek üzere Palandöken Kayak Merkezi'ndeki bir otelde bir araya geldiler.
Özellikle Sağlık Bakanlığı tarafından Ekim 2014 tarihinde "Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları Yönetmeliği" yayınlandıktan sonra akupunktur başta olmak üzere diğer tedavi modaliteleri daha da yaygınlaşmaya başladı. 
Türkiye'de Sağlık Bakanlığı onaylı akupunktur kursu veren üç merkezden biri olan ATYAM yönetiminde Tıp Sempozyumunun ulusal akupunktur kongresi bu sene 16-19 Mayıs 2015 tarihleri arasında Erzurum'da yapılıyor.
ATYAM Müdürü Prof. Dr. Fatih Akçay, "Geçen yıl konferans niteliğinde ilki düzenlenen Entegre Tıp Sempozyumu'nun, bu yıl daha kapsamlı olarak çok sayıda yerli ve yabancı bilim inşalarının katılımıyla gerçekleştiğini söyledi. Akçay, bu yıl 2. Entegre Tıp Sempozyumu'na ve 8. Uluslararası Katılımlı Ulusal Akupunktur Kongresi'ne Atatürk Üniversitesi olarak ev sahipliği yapmaktan gurur duyduğunu belirtti."
Kongrenin ilk gününde eş zamanlı olarak 4 ayrı salonda 8 çalıştay ve çok sayıda sözlü sunum ve konferans yapılacak.
Etiketler : akupunktur
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.