SPOR Haber Girişi : 11 Mart 2014 20:08

Üç yılda 50 bin kişi buz pateni öğrendi

Üç yılda 50 bin kişi buz pateni öğrendi

Buz ve Kış Sporları Eğitim Projesi ve “Seyyah Ulu Çınar’ın İzinde “ projeleri için Erzurum’a gelen öğrenciler ile bölgeden gelen gençler olmak üzere üç yılda 50 bine yakın öğrenciye buz pateni öğretildi. 

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında yapılan protokolle üç yıl önce start verilen ve Erzurum Valiliği öncülüğünde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün organize ettiği Kış Sporları Eğitim Projesi tüm hızıyla sürüyor. Bu proje kapsamında 25 bini aşkın öğrenci buz pateni öğrenirken, bölge iller ile Erzurum’un çeşitli ilçeleri ve “Seyyah Ulu Çınar’ın İzinde” projesi kapsamında Erzurum’a gelen gençlerle birlikte 50’e yakın öğrenci buz pateni ile tanıştı. 2011 Üniversiade için yapılan buz salonları takımların antrenmanları, müsabakalar ve milli takım kamplarının yanı sıra gençliğe ve halka verdiği buz pateni hizmeti ile dikkatleri üzerine çekti.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Erzurum’da başlatılan ve üç yıllık süre içerisinde Kış ve Buz Sporları Eğitim Projesi’nin başarılı bir şekilde yürütülmesinin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. 

Baykan, 500 seyirci kapasiteli Buz Salonu’nda minik öğrencilerin çalışmasını izleyerek Gençlik ve Spor İl Müdürü Süleyman Arısoy’dan “Kış ve Buz Sporları Eğitim Projesi” ile ilgili bilgi aldı. Baykan, “Bu salona Erzurum merkezde bulunan Palandöken, Aziziye ve Yakutiye ilçelerimizdeki okullardan, Valiliğimizin desteği ile öğrencileri taşıyarak buz pateni öğretiyoruz. Ayrıca Erzurum’un diğer ilçeleri ve bölge illerinden de buraya buz pateni yapmaya gelen öğrencilerin olduğunun bilgisini aldık. Bu durumlar bizi çok mutlu etti. 

Her halde bu proje sayesinde Erzurum’da buz pateni ile tanışmayan öğrencimiz kalmamıştır” dedi. Baykan, Seyyah Ulu Çınar’ın İzinde Projesi kapsamında Erzurum’a gelen gençlerin de buz pateni öğrenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Erzurum Valiliği önceliğinde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün üç yıldır yürüttüğü Kış ve Buz Sporları Eğitim Projesi’nde proje koordinatörlüğünü Yusuf Tosunoğlu yaparken, proje ofisinde 12 buz sporları antrenörü de gelen öğrencilere buz pateni öğretiyor.