KÜLTÜR - SANAT Haber Girişi : 17 Aralık 2018 12:11

Türkü Baba’sız geçen yedi yıl

Türkü Baba’sız geçen yedi yıl
Erzurum’un yetiştirdiği Türkiye çapındaki en değerli ses sanatçısı ve müzik insanı Türkü Paşa lakaplı Raci Alkır, vefatının 7.yılında dualarla anılıyor.

Palandöken Gazetesi

TRT Erzurum Radyosu’na uzun yıllar sesi, derlemeleri ve besteleriyle hizmet veren Türk Dünyası’nda adından “Tatyan Baba”sı olarak ünlenen Raci Alkır, yedi yıl önce Erzurum’da vefat etmişti.

Erzurum türkülerini çok geniş kitlelere dinleten ve müzik dünyasında büyük saygınlık kazanan Raci Alkır, özellikle Alvarlı Efe’den derlediği gazellerle büyük bir sevgi odağı olmuştu. Erzurum uzun havalarını “O’ndan daha iyi okuyan yoktur” sözünü haklı çıkartırcasına ömrünü verdiği Erzurum’da Raci Alkır, yetiştirdiği sanatçılarla da ününe ün katmıştı.

Bugün Raci Alkır’ın bıraktığı bayrağı bir çok kıymetli sanatçının yanı sıra oğlu Vahit Alkır, büyük bir başarı ve şerefle sonraki kuşaklara taşıyor.

Raci Alkır’ın izinden giden değerli sanatçı Vahit Alkır, bir çok teklife rağmen çizgisini değiştirmeden hem babası gibi Erzurum’da kalmayı sürdürüyor hem de Erzurum türkülerini aslına uygun biçimde okuyor. Bu da, merhum Raci Alkır’ın arkasında nasıl kıymetli bir eser bıraktığını gösteriyor. Bu vesileyle Palandöken Gazetesi olarak Erzurum’un yetiştirdiği O büyük sanatkarı rahmet ve şükranla yad ediyoruz. 

Etiketler : racialkır
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.