GÜNDEM Haber Girişi : 21 Mayıs 2017 22:04

Türkiye makas DEĞİŞTİRİYOR

Türkiye makas DEĞİŞTİRİYOR
İçerideki ve dışarıdaki tüm oyunlara, yargı ve askeri darbe girişimlerine rağmen kalkınma yolunda hızla ilerleyen Türkiye, 2019'dan itibaren daha güçlü, daha modern ve daha demokratik bir sistemi inşa edecek.
İçerideki ve dışarıdaki tüm oyunlara, yargı ve askeri darbe girişimlerine rağmen kalkınma yolunda hızla ilerleyen Türkiye, 2019'dan itibaren daha güçlü, daha modern ve daha demokratik bir sistemi inşa edecek

Yeni MKYK'de Efkan Alâ da var

Ankara, dün tarihinin en coşkulu ve en görkemli bir parti kongresine ev sahipliği etti. 2002 yılından bu yana kesintisiz iktidar olan ve girdiği her seçim ve referandumdan zaferle çıkmayı başaran AK Parti, 998 gün sonra yeniden kurucu genel başkanına kavuştu. Yapılan seçimde ayrıca AK Parti yeni MKYK üyeleri de belirlendi. Buna göre listeye Erzurumlu olarak bir tek Bursa milletvekili Efkan Alâ girebildi.

Cumhurbaşkanlığı 
hükümet sistemi

81 ilden on binlerce kişinin katıldığı muhteşem kongrede, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 16 Nisan'da yapılan halk oylamasında "evet" tercihinin yüzde 52 civarında çıkmasıyla birlikte, Atatürk ve İnönü'den sonra, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin 3. partili cumhurbaşkanı oldu. Böylelikle 2019 yılından itibaren yeni yönetim biçiminin adı, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi olacak.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.