SPOR Haber Girişi : 24 Şubat 2014 15:28

TÜRKİYE DAĞCILIK FEDERASYONU KIŞ GELİŞİM EĞİTİMİ BAŞLADI

TÜRKİYE DAĞCILIK FEDERASYONU KIŞ GELİŞİM EĞİTİMİ BAŞLADI

Türkiye Dağcılık Federasyonu 2014 yılı faaliyet programında yer alan Kış Gelişim Eğitimi Palandöken Dağları Konaklı bölgesinde başladı. 
Konaklı bölgesinde yapılan açılış seremonisi ile başlatılan faaliyete, Türkiye Dağcılık Federasyonu Eğitim Talimatına göre Yaz Eğitimlerini ve kış Temel Eğitimlerini başarı ile tamamlamış 22 kadın 71 erkek olmak üzere toplam 93 kursiyer katıldı. 39 ilden 67 dağcılık kulübünü temsilen kursa katılan sporcular Kış dağcılığı için gerekli olan ileri seviye eğitimleri alacaklar. Kamp Müdürlüğünü Korkut Güven, Teknik sorumluluğunu Emin Ali Karcıoğlu’nun yapmış olduğu eğitim faaliyetinde on dağcılık antrenörü eğitim verecek.
Açılış seremonisinde hazır bulunan Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca yaptığı konuşmada dağcılık sporunun önemini vurguladı. Palandöken Dağları iyi değerlendirilmesi halinde Kış Eğitimleri için uygun bölge olduğundan söz eden Karaca, “Türkiye Dağcılık Federasyonu olarak 1998 yılından şimdiye kadar Erzurum’da 44 faaliyet yaptık. Her faaliyet en az 105 kişinin katılımı ile gerçekleşti, faaliyetlerimiz ise en az 7. gün devam etti. Sporcular beslenmeleri için, bölgeye geliş ve gidiş için, bölgeden ayrılırken aldıkları hediyelik eşyalar için bir bedel ödediler bölge ekonomisine girdi sağladılar. Bu nedenle sporumuzun teknik boyutu dışında kültürel, ekonomik ve tanıtım yönünden de bölgeye bir katkı sağladığını düşünüyoruz. Bu katkının ve gayretin bilincinde olan ve önceki faaliyetlerimizde bizleri yalnız bırakmayan her konuda destek olan Atatürk Üniversitesi Rektörlüğüne ve şu andaki Rektör Prof. Dr. Hikmet Koçak ve Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu Müdürlüğüne ve okul Müdürü aynı zamanda Rektör yardımcısı Prof. Dr. Mevlüt Sait Keleşe ayrıca, geçmiş yıllarda büyük katkısını gördüğümüz Erzurum’un eski Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Fahim Çintımar’a da şahsım ve dağcılık camiası adına teşekkür ederim.” dedi.