SİYASET Haber Girişi : 08 Ocak 2018 10:46

Türkiye Cumhuriyeti'nin kudreti onların başını koparır

Türkiye Cumhuriyeti'nin  kudreti onların başını koparır
"Şehrin Beklentileri Formu" toplantılarıyla doğu illerine giden Taşkesenlioğlu terör ve ekonomiyi anlattı
AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı ve Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, "Bugün içeride sırtını PKK'ya dayamış insanların kendi çocukları kolejlerde okurken bizim bu bölgedeki yavrularımızı maalesef dağda kendi heva ve hevesleri için harcamaktan çekinmediler. Bu bize ve bu bölgeye yapılmış hainliğin ta kendisiydi. Ama unuttukları bir şey vardı, Türkiye Cumhuriyeti'nin kudreti onların akıllarını değil, onların başlarını gövdelerinden koparmaya yeter ve elhamdülillah bugün sadece başları değil vücutları değil, esameleri bu topraklarda okunmayacaktır" dedi.
AK Parti Ağrı İl Başkanlığı tarafından İbrahim Çeçen Üniversitesi Konukevi'nde gerçekleştirilen 'Şehirlerin Beklentileri Forumu'nda AK Partili yöneticiler ve ilçe başkanlarıyla bir araya gelen Taşkesenlioğlu, ülke tarihinde bir iktidar partisinin ilk defa 16 yıl üst üste bütçe gerçekleştirdiğini ve bunun istikrarın bir belirtisi olduğunu söyledi. Ekonominin güven ve istikrar üzerinden yürüdüğüne dikkat çeken Taşkesenlioğlu, 2002 yılında Türkiye'nin bütçe rakamları 230 milyar olduğunu ve kapattıkları son bütçede bunun 860 milyar dolara yükseldiğine vurgu yaptı. Taşkesenlioğlu, "4 katını geçen bir büyüklüğe ulaştık. Bunu yolsuzlukla mücadele ederek gerçekleştirdik. İçimizdeki başta PKK ve FETÖ olmak üzere diğer terör örgütleri ve hainlerle mücadele ederek gerçekleştirdik. Nereden nereye vardık, yine Türkiye'de AK Parti'nin iktidara ilk geldiği dönemlerde bizim ekonomik anlamda en önemli belirttiğimiz büyüme rakamlarıydı. Mevcut büyüme rakamlarımız yüzde bir buçuğu dahi bulmuyordu. Biz dönmelerde Türkiye'yi büyümüş olarak kabul ediyorduk. Elhamdülillah geçtiğimizi 9 ayda yüzde 11.1 büyüme gerçekleştirilerek G-20 ülkeleri arasında 1. sıraya gelerek Çin ve Hindistan'ın ardından dünyanın en fazla büyüyen 3'üncü ülkesi haline geldik. Toplam 2017 yılı sonunda da yüzde 7 buçukluk bir büyüme ile aslında yine dünyanın en hızlı büyüyen ülkesi haline geldik" ifadelerini kullandı.
Taşkesenlioğlu, "Farklı ülkelerde farklı mahkemeler kurarak Türkiye Cumhuriyeti'nin sözüm ona bankacılık sistemi üzerinde oyun oynayarak ekonomimize darbe vurmaya çalışanlara inat bizler büyüdük büyümeye de devam edeceğiz. Büyürken tek bir sektörde büyümedik, sadece 2017 yılı içerisinde inşaat sektöründeki büyüme yüzde 24 oldu" şeklinde konuştu.
40 yıldır terör örgütü PKK'nın ülkenin başına musallat olduğunu ifade eden Taşkesenlioğlu, "Özellikle bizim bu bölgemize musallat edilen PKK terör örgütünün inlerine gömmek durumunda kaldık. Ve bugün hangi dağın arkasına saklanırlarsa saklansınlar onlar biliyorlar ki bir daha saklandıkları inlerinden çıkacak ne cesaretleri ne de artık imkanları var. Ne de onlara hamilik yapan ağababaları ne kadar desteklerlerse desteklesinler, şunu net bir şekilde gördüler. Biz Türkiye Cumhuriyeti'nin bütün vatandaşları olarak ırk ayrımı gözetmeden biz Ağrı Dağı kadar burada ve bu kent durdukça sizin adınız ne olursa olsun, PKK'da olsanız, FETÖ'de olsanız ya hapsi boylarsınız ya da bulunduğunuz mağaralarda kurda kuşa yem olarak bu dünyadan göçüp gidersiniz. Bu gölgeye verdikleri zarar 3 önemli şekilde ifade edilebilir. Birincisi, bölgemizi terör yuvası haline getirerek ekonomik anlamda istikrarsızlaştırmaya çalıştılar" diye konuştu.
Doğuya gelen yatırımcıların terör örgütü PKK tarafından tehdit edildiğini kaydeden Taşkesenlioğlu, "İstanbul, Ankara ve Bursa'dan bir yatırımcı buraya gelse ya tehdit ettiler, ya iş makinelerini yakıp yıktılar, ya da bir süre sonra sanayicimiz 'ben buraya gelmeyeyim algısına kapılmak zorunda kaldı'. Aynı zamanda insan kaynağımızı Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceğine sahip gelecek geçlerimizi dağda kendilerine yem ettiler. Bugün içeride sırtını PKK'ya dayamış insanların kendi çocukları kolejlerde okurken bizim bu bölgede ki yavrularımızı maalesef dağda kendi heva ve hevesleri için harcamaktan çekinmediler. Bu bize ve bu bölgeye yapılmış hainliğin ta kendisiydi. Ama unuttukları bir şey vardı, Türkiye Cumhuriyeti'nin kudreti onların akıllarını değil, onların başlarını gövdelerinden koparmaya yeter ve elhamdülillah bugün sadece başları değil vücutları değil, esameleri bu topraklarda okunmayacaktır. Bunu da bir daha burunlarını dışarı çıkardıkları an neredelerse oraya gömüleceklerini biliyorlar" değerlendirmesinde bulundu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.