GÜNCEL Haber Girişi : 24 Ağustos 2017 12:57

Türkiye-Azerbaycan ilişkileri güçleniyor

Türkiye-Azerbaycan ilişkileri güçleniyor
Türkiye'nin uluslararası kamuoyunda tanınırlığını ve etkinliğini arttırmaya yönelik faaliyetler icra eden Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği (EkoAvrasya) ile Azerbaycan Devlet Petrol ve Sanayi Üniversitesi (ADNSU) arasında işbirliği protokolü imzaland
Türkiye'nin uluslararası kamuoyunda tanınırlığını ve etkinliğini arttırmaya yönelik faaliyetler icra eden Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği (EkoAvrasya) ile Azerbaycan Devlet Petrol ve Sanayi Üniversitesi (ADNSU) arasında işbirliği protokolü imzalandı. 
Azerbaycan Devlet Petrol ve Sanayi Üniversitesi (ADNSU) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Babanlı ile Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği (EkoAvrasya) Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eren'in imza koyduğu protokol, Türkiye ile Azerbaycan'ın mevcut ekonomik ve sosyal potansiyelinin uluslararası arenada daha üst seviyelere çıkartılması hususunda işbirliği yapılmasını öngörüyor.
Angola Cumhurbaşkanı Eduardu Duş Santuş başta olmak üzere birçok önemli kişinin eğitim aldığı Azerbaycan Devlet Petrol ve Sanayi Üniversitesi'nin geleceğe yönelik stratejik planları hakkında bilgi veren Rektör Prof. Dr. Mustafa Babanlı, ''1920 yılında Bakü'de eğitim ve öğretim faaliyetlerine başlayan Azerbaycan Devlet Petrol ve Sanayi Üniversitesi, bilimsel araştırmayı destekleyen tavrı ve yüksek kalitesi ile Azerbaycan'ın geleceğine büyük katkı sağlamaktadır. Üniversite ile sanayi arasındaki bilgi ve teknoloji akışının kurumsal ve sistematik bir yaklaşımla ele alınması amacıyla çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Bugün imzaladığımız protokol ile de bu süreci başlatmış bulunuyoruz'' dedi.
Üniversite-Sanayi işbirliğinin geliştirilmesi ve enerji bilimleri alanında ortak projeler gerçekleştirilmesi hususunda mutabakata vardıklarını ifade eden EkoAvrasya Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eren, ''Türkiye ile Avrasya ülkeleri arasındaki iyi niyet ve dostluk ortamının gelişmesine katkıda bulunmak ve kardeş ülke Azerbaycan ile ekonomik ve sosyal işbirliği imkanlarımızı arttırmak üzere Azerbaycan Devlet Petrol ve Sanayi Üniversitesi ile işbirliği protokolü imzaladık'' dedi.
Azerbaycan Milli Meclisi Milletvekili Prof. Dr. Elman Nasirov, EkoAvrasya Yöneticileri Beşir Var ve Kemal Kurnaz'ın da hazır bulunduğu imza töreninde, Türkiye ile Azerbaycan arasında bilgi ve deneyim paylaşımının yaygınlaştırılması gerektiğine vurgu yapıldı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.