SİYASET Haber Girişi : 04 Aralık 2008 17:03

Türk imama Fransa'da "laiklik dersi"

Türk imama Fransa'da
Diyanet İşleri Başkanlığınca görevlendirilen dört imamın Fransa'da "laiklik dersi"ni göreceği bildirildi.

Paris'teki Katolik Enstitü tarafından Müslüman din adamlarına yönelik olarak bu yıl ilk kez düzenlenen dinler, laiklik ve kültürlerarası ilişkiler gibi konuların ele alındığı kursa 27 öğrenci katıldı.

Yaklaşık 2 bin imamın görev yaptığı Fransa İçişleri Bakanlığının desteği ile başlatılan kursla, laiklik çerçevesinde hareket edilmesi ve radikal tutumların önlenmesi için Müslüman din adamlarına hukuki ve vatandaşlık bilgilerinin verilmesi amaçlanıyor.

Ocak ayında başlayan ve 27 öğrencinin katıldığı ilk kursu tamamlayan öğrenciler, gelecek hafta diplomalarını alacak. Bu arada, 5 Aralık'ta resmen yeniden başlayacak kursa bu defa 30'ya yakın din adamları ve Müslüman dernek yetkililerinin katılacağı belirtildi.

Le Monde gazetesi, bu konudaki haberinde geçen Ocak'ta başlayan ilk kursa daha çok Paris'teki Büyük Cami'ye bağlı ilahiyat enstitüsünden gelen öğrencilerin katıldığını ancak ikinci kursa çeşitli yerlerden gelen katılımcıların yer alacağını belirtirken kursa katılacakları arasında Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Fransa'da birkaç yıl görev yapmaları için görevlendirilen dört imamın da bulunacağını yazdı.

ANKA