SAĞLIK Haber Girişi : 28 Haziran 2018 14:28

TÜRK ECZACILAR BİRLİĞİ TOPLANDI

TÜRK ECZACILAR BİRLİĞİ TOPLANDI
Türk Eczacılar Birliği’nin 41. Dönem Merkez Heyeti 1. Bölgelerarası Toplantısı bugün 13. Bölge Erzurum Eczacı Odamızın ev sahipliğinde Palandöken Sway Hotel’de gerçekleşti.

Şeyma Üzer/Palandöken Gazetesi

Toplantıda Erzurum Eczacılar Odası Başkanı Hakan Özcan ve Türk Eczacılar Birliği Başkanı Erdoğan Çolak konuşma yaptı.


Hakan Özcan Erzurum eski Eczacı Odası Başkanı Hasan Fehmi Altıntaş’ı rahmetle andıktan sonra toplantıya gelen konuklara teşekkür ederek sözü Türk Eczacılar Birliği Başkanı Erdoğan Çolak’a bıraktı. Çolak, yeni hükümet sisteminin ülkeye hayırlı olmasını temenni ederek sözlerine başladı.

Ülkemizin sağlık sektöründe iyiye gittiğini ifade eden Türk Eczacılar Birliği Başkanı Erdoğan Çolak, “ Toplumun iyiliği ve sağlığı için önemli olan bir insanın ihtiyacı olan temel girdilere erişiminin sağlanmış olmasıdır. Sağlık, gıda, ilgi bir insanın hiç parası olmasa da insan olmaktan kaynaklı olarak erişmesi gereken temel girdilerdir. Ülkemizde bu konuda bazı gelişmeler olduğu şüphe götürmez bir gerçektir. Bundan 15 yıl öncesini karşılaştırdığımızda sigorta çatısı altındaki insanların yüzdesi çok daha fazla. Aşıya erişilebilen çocuklar oranı çok daha fazla. Hekimlere erişim arttı. Ancak bizim bir sağlık meslek örgütü olarak bundan daha fazlasını talep etmek topluma karşı en önemli sorumluluğumuzdur” dedi.

Erdoğan Çolak, kamuya ait olması gereken hastane, köprü ve yol gibi değerlerin özel sektör ile iş birliği içinde olmasını doğru bulmadığını ve kanunen yasak olmasını ve işlenmesi gerektiğini dile getirdi.

Gereğinden fazla Eczacılık Fakültesi olduğunu vurgulayan Çolak, “ Eczacılık fakültelerinin açılması konusunda büyük sorun oluştuğu ve bu nedenle gerçek eğitimin verilmemesi bir halk sorunudur. 47 Eczacılık Fakültesi var, 35’inde eğitim var ve istenilen düzeyde eğitim verilemiyor. Bunların gözden geçirilmesi gerekir” diye konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.