SAĞLIK Haber Girişi : 14 Kasım 2009 00:29

Türk Diyanet Vakıf Sen Kürtçe Hutbeye Karşı Çıktı

Türk Diyanet Vakıf  Sen Kürtçe Hutbeye Karşı Çıktı
Türk Diyanet Vakıf Senı Genel Başkanı Hazım Zekir Sergi, Demokratik Açılımla Birlikte Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu'nun, Camilerde Kürtçe Hutbe Okunması Düşüncesine Karşı Çıktı.Türk-Diyanet Sendikası Genel Başkanı Hazım Zekir Sergi, demokratik açılımla birlikte Diyanet İşleri Başkanı  Ali Bardakoğlu 'nun, camilerde Kürtçe hutbe okunması düşüncesine karşı çıktı. Sergi, 25 Kasım'daki iş bırakma eylemine destek vereceklerini de belirterek, imamların camiye gitmeyeceğini söyledi.

Mardin'de çeşitli temaslarda bulunan Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Hazım Zeki Sergi, Diyanet İşleri Başkanı Bardakoğlu'nun camilerde Kürtçe hutbe ve vaaz verilmesiyle ilgili görüşlerini eleştirdi. Sergi, "İslam dini tevhid dinidir, tevhid dininde birlikte rahmet ayrılıkta azap vardır. Bu ülkenin bir resmi dili vardır. Herkes kendi bölgesinde kendi camide ayrı bir dil konuşursa, yarın camiler bölünürse ne yapacağız. Bu konuda ciddi endişelerimiz var." dedi.

Son 8 yıldaki toplu iş görüşmelerin sadece ikisinde uzlaşma sağlandığını da hatırlatan Sergi şöyle konuştu: "Anlaşıyoruz, imza atıyoruz, uygulamaya geçmiyor. Anlaşamıyoruz, Uzlaşma Kurulu'na gidiyoruz, onun da bir hükmü kalmıyor. Tek çözüm yolumuz eylem yapmaktan geçiyor. 25 Kasım'da neye mal olursa olsun 1 günlük iş bırakma eyleminde bulunacağız. Nefsimizi tatmin etmek için değil, yaptığımız eylemin değer bulması için bu kararı verdik. O gün imamlar camiye gitmeyecek