SAĞLIK Haber Girişi : 25 Şubat 2009 16:42

Türk Diyanet Vakıf-Sen den emekli imama tepki

Türk Diyanet Vakıf-Sen den emekli imama tepki
Türk Diyanet Vakıf-Sen Bolu Şube Başkanı Metin Saltan, emekli imam Lütfü Karadaş'ın sporcular için yaptığı duaya tepki gösterdi.

Şube Başkanı Saltan, yaptığı yazılı açıklamada, Bolu'da Yeşil Camii'nin imam-hatibi iken 2002 yılında emekli olan Lütfü Karadaş'ın yerel ve ulusal medyada yer alan "Lütfü hocanın garip duası" gibi haberleri Diyanet camiasından emekli olan bir kişiye yakıştıramadığını ve Türk Diyanet Vakıf-Sen adına şiddetle kınadıklarını söyledi. Saltan, bu gibi haberlerin yapılarak böyle kişilerin din adına bir şeyler yaptığı gibi gösterilmemesi hususunda medya mensuplarından biraz daha duyarlılık istedi.

Dinde duanın nerelerde, nasıl yapılacağı ve duanın ciddiyetle yapılması gerektiğinin çok açık bir şekilde izah edildiğini kaydeden Saltan, şunları söyledi: "Yapılan bu işlem belki bir temenni niteliğinde olabilir. Ancak bu şekilde maneviyattan uzak, tamamen bir şov üslubuyla yapıldığı ve orada bulunan kişilerin bir Karagöz-Hacivat oyunu seyrederken güldüğü gibi dalga geçercesine tebessüm etmeleri bizi camiamız ve sendikamız adına çok derinden yaralamıştır."

Saltan, açıklamasını şöyle tamamladı: "Bu nedenle tüm camiamız adına kurumumuzdan emekli olan Karadaş'ın ve bu gibi ortamlara zemin hazırlayanların, vatandaşlarımızın öfke ve tepkisini çekecek bu gibi faaliyetlerde ve din adına yaptığı işlerde daha duyarlı olmasını ve camiamıza yakışır bir şekilde hareket etmesini, özellikle yaklaşık bir haftadır gerek ilimizden ve diğer illerden gelen tepkilere karşı din ve camiamız adına tüm Türk halkından özür dilemeye davet ediyoruz." (