SAĞLIK Haber Girişi : 04 Aralık 2010 19:46

Türk Diyanet Vakıf Sen Adana Şube Başkanı Arabacı Güven Tazeledi

Türk Diyanet Vakıf Sen Adana Şube Başkanı Arabacı Güven Tazeledi

Türk Diyanet Vakıf Sen Adana Şubesi'nde Olağan Kongreye Tek Aday Olarak Giren Ayhan Arabacı, 4.Dönem Başkanlık Görevini Kazanarak Güven Tazeledi. 

Türk Diyanet-Vakıf Sen 4. Olağan Kongresi, Kamu-sen toplantı salonunda gerçekleştirildi. Kongreye tek aday olarak giren mevcut Sendika Şube Başkanı Ayhan Arabacı, 80 delegenin oyunu alarak yeniden şube başkanlığı görevine seçildi.

Tür Diyanet Vakıf Sen olarak, ülke sorunlarına duyarlı olduklarını söyleyen Türk Diyanet Vakıf Sen Genel Başkanı Hazım Zeki Sergi, "Siyaset değil sendikacılık yapıyoruz. Din ve vakıf görevlilerinin özlük ve ekonomik haklarını en iyi şekilde korumak ve geliştirmek için mücadele ediyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığı nezdinde gördüğümüz eksiklikleri ise ilgili mercilere anında ileterek, sorunun çözümüne katkı için destek sağlıyoruz."

Türkiye'de bugüne kadar Diyanet'e gereken önemin verilmediğini söyledi. İmamların zor şartlarda görevini yapmaya çalıştığını savunan, çalışanlardan motive edilmeden verim beklememenin yanlış olduğunu kaydetti. Genel Başkan Sergi, Türkiye'de hiç bir kurumun diyanete gereken önemi vermediğini ileri sürerek, ''Genel kurula ne diyanetten, ne de devletin herhangi bir kurumundan iştirak olmaması, diyanete ne kadar önem verildiğini gösteriyor. Burada başka bir dinin mensupları toplansaydı, bugün gelmeyenler akın eder, fotoğraf karelerinde yer almak için çaba gösterirlerdi. Diyanet Vakıf Sen, siyaset değil, sendikacılık yapıyor. Hiç bir siyasi partinin ön bahçesi değiliz'' diyen Sergi, Diyanet İşleri Başkanlığının rakibi olmadıklarını, sadece adaletin tecelli etmesi için çalıştıklarını kaydetti.

Kongreye, Türk Diyanet Vakıf Sen Genel Başkanı Hazım Zeki Sergi, Genel Sekreter İbrahim Batun,  Genel Basın ve Halkla İlişkiler Sekreteri Mustafa Korkmaz, Ankara 1.Nolu Şube Başkanı ve Sendikanın Sosyal Yardımlaşma Sandığı Başkanı ve Vekili Kenan Ak, Kamu Sen İl Temsilcisi Kamil Köse, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili adına İbrahim Cansız, İl Genel Meclis Üyesi ve Grup Başkan Vekili Salih Şen, Akdeniz Yörük Türkmen Federasyonu Adına Mali Sekreteri Mehmet Özler, Osmaniye-Kahramanmaraş Şube Başkanı Mustafa Canbolat, Mersin Şube Başkanı Salih Özbay, Vakıflar Bölge Müdürlüğü Şube Müdürü Mevlut Abbasoğlu, Türk Diyanet Vakıf Sen üyeleri ile diğer sendikaların şube başkanları da davetli olarak katıldı.

Kongrede güven tazeleyen Başkan Arabacı, 4/b’lerin biran önce kadroya geçirilmeleri gerektiğini, imamların sahipsizlik ve ilgisizlikten olumsuz etkilendiğini, gayret ve verimlerinin düştüğünü dile getirdi.