EĞİTİM Haber Girişi : 25 Mart 2015 01:25

TÜBİTAK projelerinde rekor Erzurum'da

TÜBİTAK projelerinde rekor Erzurum'da
Bu yıl TÜBİTAK '46. Ortaöğretim Kurumları Arası Proje Yarışması'nda Erzurum'daki liseler tarafından toplam 1036 proje hazırlandığı belirtildi.
Bu yıl TÜBİTAK "46. Ortaöğretim Kurumları Arası Proje Yarışması"n da Erzurum'daki liseler tarafından toplam 1036 proje hazırlandığı belirtildi. Erzurum Bölgesi proje sayısı ile Türkiye' deki 12 bölge içinde 1. Sırada yer alırken Erzurum hem bölge hem de Türkiye birinciliğini elde etti. 
TÜBİTAK Erzurum Bölge Koordinatörlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri ve Lise müdürlükleri ile Ekim ayında yapılan toplantıda 890 proje hazırlanması hedeflenmişken, tüm ilçeler hedeflenen proje sayısından 146 adet fazla proje hazırlayarak sundular. En çok proje hazırlayan ilçeler 317 proje ile Palandöken, 184 proje ile Yakutiye, 115 ile Oltu ve 71 proje ile Horasan oldu.
27 Ocak 2015 tarihinde başvurusu tamamlanan projeler Bölgedeki Üniversitelerin öğretim üyelerinden oluşan jüriler tarafından değerlendirildi. Geçtiğimiz hafta açıklanan sonuçlara göre Erzurum Bölgesinde bulunan 10 il den toplam 100 projenin davet edildiği bölge sergisinde projelerin 44'ü Erzurum ilindeki liselerin hazırladığı projelerden seçildi. Bölge sergisine Palandöken ilçesin 22, Yakutiye ilçesinden 12, Aziziye ilçesinden 3, Oltu, Pasinler ve Şenkaya ilçelerinden ise 2 şer proje davet edildi.
Bölge sergisinin açılışı 30 Mart 2015 Tarihinde Atatürk Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezinde yapılacak ve 2 Nisan 2015 günü düzenlenecek ödül töreni ile sona erecek. Sergi sonucu Mayıs ayında Ankara'da yapılacak, Türkiye Finalinde bölgeyi temsil edecek projeler belirlenecek.
Mayıs ayında yapılacak TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarlarına ise ildeki ortaokul ve liselerden yoğun bir talep giderek Erzurum'a 20 kontenjan ayrılmışken, 20 asil ve 18 yedek olmak üzere 38 okulun müracaatı kabul edildi. Bu sergiler için TÜBİTAK tarafından ildeki okullara 190 bin TL destek sağlanacağı belirtildi.
Etiketler : tübitak
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.