ASAYİŞ Haber Girişi : 07 Temmuz 2018 02:12

TSK’daki kripto FET֒cülere dev operasyon

TSK’daki kripto FET֒cülere dev operasyon
TSK’daki kripto FET֒cülere yönelik operasyonlar hızlandı. İstanbul merkezli 47 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda daha önce gözaltı kararı alınan 271 askerden 165’i yakalandı. Yurt genelinde ise 98 şüpheli gözaltına alındı
 Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, 'nün mahrem imamlarıyla ankesörlü telefonlar üzerinden irtibat kurdukları anlaşılan Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki () kriptolara yönelik operasyon başlatıldı. Soruşturma kapsamında, tespit edilen Üsküdar'ın Mimar Sinan, Bulgurlu ve Ünalan mahallelerindeki 4 ayrı hatta sözde "örgüt imamları" tarafından aralarında muvazzaf asker,  ve askeri lisede öğrencilerin de bulunduğu 934 askerin irtibat kurduğu belirlendi. 372'si hakkında daha önceden darbe girişimi veya örgüte iltisaklı oldukları gerekçesiyle adli soruşturma yapıldığı ve bir kısmının tutuklu olduğu, 114'ü hakkında "terör örgütüne üye olmak" suçundan soruşturma yürütüldüğü öğrenildi. 
Soruşturmanın ilk aşamasında, terör örgütü üyeliği olmayan ve söz konusu ankesörlü telefonlarla yalnızca "ardışık" olarak irtibatı tespit edilen 271 şüpheli hakkında üç farklı dosya hazırlandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Can Tuncay'ın yönettiği operasyonda 271 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Dün sabah 05.00'te operasyon için düğmeye basan Terörle Mücadele ekipleri şüphelilere ait adreslerde arama ve gözaltı işlemi uyguladı. İstanbul merkezli 47 ilde ayapılan operasyonlarda şu ana kadar 165 kişi gözaltına alındı. Operasyonlar kapsamında Samsun'da 3, Malatya'da 6 asker yakalandı. Şüphelilerin adreslerindeki dijital delillere el konulurken, ankesör telefonların bulunduğu işyerlerinin ikisinin Mimar Sinan Mahallesi'ndeki büfe, ikisinin ise Burgurlu ile Ünalan'daki kuruyemişçi olduğu öğrenildi.(Kaynak:Sabah)
Etiketler : fetö
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.