ERZURUM Haber Girişi : 04 Temmuz 2018 12:38

TRAFİK İÇİN BÜYÜK SORUN

TRAFİK İÇİN BÜYÜK SORUN
Erzurum Aziziye İlçesi Ilıca çarşısı fiziki yetersizliğinden dolayı sürücüler için büyük sorun oluşturuyor. Caddede park yasağı olduğu halde esnaflar, kamu görevlileri ve halk duyarsızca davranıp, yasağı umursamadan park yapıyor.

Palandöken

Şeyma Üzer

Trafik yetkilileri denetleme yapmadığından ve trafik yoğunluğundan yayalar şikayet ediyor.

Aziziye İlçesi Ilıca çarşısı yolun yetersiz, kaldırımların küçük olması ve yeterli park alanı olmamasından dolayı sürücüler, esnaflar ve yayalar bu durumdan oldukça müzdarip.

Ilıca çarşısı esnaflarından Serkan Kavcı trafik sorunu ilçede çok sık rastlanan bir olay olduğunun altını çizdi. Bunun sebebi  yeterli park alanı olmamasından, yolun ve kaldırımın dar olmasından, esnafların malzemelerini kaldırıma koymalarından kaynaklandığını belitti.

Ilıca mahalle muhtarı Timur Meral, çarşıda trafik ile ilgili sorunların olduğunun farkında olduğunu söyledi. Bunun için gerek Trafik Müdürlüğü, gerekse Kaymakamlık ve Belediye, düzeltme çalışmaları yaptığını dile getirdi. Timur Meral, önemli olan çarşının fiziki olarak yetersiz olması ve yanlış kentleşmeden dolayı sorunun çözülmesinin zor olacağını belitti.

Meral, “ Vatandaş park yasağı olduğunun bile bile park yapıp alışverişine yöneliyor. Bu sefer de trafik polisi ceza yazdığı için halk bize gelip şikayette bulunuyor. Buna müsaama göstersek bu sefer de trafik sıkışıyor. İki durumda da büyük sorun yaşıyoruz” dedi.

Muhtar Meral, bu sorun sadece bizim ilçemizin sorunu değil, tüm Erzurum’un sorunu olduğunu ve buna halkın duyarsızca davranış sergilemesinin sebebiyet verdiğini belirtti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.