ASAYİŞ Haber Girişi : 12 Ağustos 2013 13:23

Trafik canavarı bayram yaptı

Trafik canavarı bayram yaptı

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, Ramazan Bayramı tatilinde trafik kazalarının bilançosunun ağır olduğunu belirterek, tatil süresince ortalama günde 21 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Alınan tedbirlere ve denetimlerin yoğunlaştırılmasına rağmen trafik kurallarına uyulmaması ve aşırı hız sebebiyle 3 günlük tatil süresince meydana gelen trafik kazalarında sadece olay yerinde 63 kişinin hayatını kaybettiğine, 311 kişinin de yaralandığına işaret eden Palandöken, şunları kaydetti: 

"3 günlük tatilde trafik kazalarının bilançosu çok ağır oldu. Sadece olay yerinde 63 vatandaşımızın hayatını kaybetmesi ve hastanelere kaldırılan ağır yaralı vatandaşlarımızın da olduğunu düşünürsek beklenenin üzerinde bir kaza var. Kazalar genelde aşırı hız, yolu tanımamak ve kurallara uymamaktan kaynaklanıyor."

SÜRÜCÜLERE UYARI

Maddi kayıpların her zaman telafisinin olacağını ancak giden canın yerine gelmeyeceğini belirten Palandöken, açıklamasını şöyle tamamladı:

"Hafta sonu olması sebebiyle trafikte beklenenin üzerinde yoğunluk yaşanmaktadır. Sürücülerimizin ve yola çıkacak vatandaşlarımızın aşırı hızdan kaçınmaları ve trafik kurallarına uymaları kendi yararlarına olacaktır. Bayramı toplum olarak acı içinde bitirmemek için kurallara harfiyen uyulması ülke olarak menfaatimize olacaktır."