ERZURUM Haber Girişi : 21 Ağustos 2017 01:07

Tosun saltanatı!

Tosun saltanatı!
Hükümetin, "dişi hayvan kesilmeyecek" kararından sonra, bir anda tosun ve koç fiyatlarının fırlaması, besicinin, daha doğrusu komisyoncunun işine yaradı; bu gelişme, en çok da kurban kesmek isteyenleri vurdu!
Ramazan Karataş/Palandöken Gazetesi
Hayvanların çoğu, satıcıların elinde kalacak!
Kurban Bayramı'na günler kala oluşan kurban pazarı satıcı ile alıcıyı karşı karşıya getirmeye yetti. Öyle ki, dişi mal satılması hükümet tarafından yasaklanınca köylü de elindeki tosun ve koçu bir kaç misline satmaya çalışıyor. Uzmanlar, kurban kesmek isteyen vatandaşlara dayatılmak istenen bu fiyatların yüksek olduğuna işaret ederek, "Eğer böyle giderse kurban bayramı için hayal kuran besicilerin bir çoğu hayal kırıklığına uğrayacaktır. Zira bir çoğunun malı (tosunu) elinde kalacak. Çünkü fiyatlar ziyadesiyle uçuk" dediler.

Hükümetin çözüm formülü işe yaramadı!

Günler öncesinden kurban bayramı için önlem alan hükümet, ne yazık ki kurbanlıkların fiyatı konusunda piyasada etkili olamadı! Kurban pazarında ön görülen fiyatı belirleyen komisyoncular, belediyelerin koyduğu fiyat skalasına uymuyor! Başta İran olmak üzere, Türkiye'ye yurtdışından (Gürcistan, Irak, Nahcivan ve Suriye) üzerinden ciddi oranda hayvan girişi yapılmakta.

FETÖ'den boşalan alanı başkaları doldurdu!

15 Temmuz kanlı darbe girişimi ile halk nezdinde büsbütün itibar kaybeden FETÖ, geçen yıl olduğu gibi önümüzdeki bayram için de piyasada "etkili" olamayacak. Ancak FETÖ'den boşalan bu alan anında başkaları tarafından dolduruldu! Vatandaş, daha kurbanını kesmeden çeşitli tarikat ve cemaatlerin şiddetli baskısıyla karşı karşıya kaldı. "Kurban pazarına" saldıran bu cemaat ve tarikatların bir kısmı, mantalite olarak FETÖ'yle aynı olmasına rağmen, farklıymış gibi davranarak yine halkın dini duygularını sömürmeye çalışıyor!

Etiketler : kurbanlık
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.