ERZURUM Haber Girişi : 09 Kasım 2018 11:01

TESKOMB'un yeni başkanı Karataş

TESKOMB'un yeni başkanı Karataş
Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi ve 12. Doğu Bölge Birliği Başkanı Mürsel Karataş oldu.

21 yıldır Teskomb Erzurum Başkanlığı ve 11 yıldır da Doğu Birliği Bölge Müdürlüğü yapan Karataş, Erzurum Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi ve Doğu Bölge Birliği Başkanı Hüseyin Akal'dan görev bayrağını teslim aldı. 

Ömrünün 60 yılına yakın zamanını TESKOMB’da geçiren Hüseyin Akal, koltuğunu veliahdı olarak Mürsel Karataş’a bıraktı. 

41 yaşındaki genç başkan bundan böyle Kooperatif Başkanı olarak, 12. Doğu Bölge Birliği’ni yönetecek.

 Akal'ı her zaman örnek alacağım..

Çiçeği burnundaki genç başkan Mürsel Karataş, Hüseyin Akal’ı yıllarca babası gibi sevip, saydığını belirterek, “Hüseyin Başkanımızdan çok şeyler öğrendik. Onun tecrübelerinden aldığım feyizle bölge esnafımıza hizmet edeceğiz. Benim bugünlere gelmemde ve bugün bu başkanlık koltuğuna oturmamda, Hüseyin Akal’ın desteklerini hiçbir zaman unutmayacağım. Onun her türlü sıkıntıda bile zirvede tuttuğu kooperatifimizi ve Bölge Birliğimizi zirvede tutmaya devam edeceğim. Akal’ın çizgisinden yürüyeceğim. Çünkü biz değerli başkanımızdan çok şeyler öğrendik. Bizim yetişmemizde ve bu noktalara gelmemizde büyük katkısı olan başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.

 Erzurum’a dokuz ile 48 kooperatif bağlı

TESKOMB 12.  Doğu Bölge Birliği’nin yeni başkanı Mürsel Karataş, Erzurum’un yanı sıra Kars, Ağrı, Ardahan, Iğdır, Bayburt, Muş, Tunceli  ve Erzincan’a hizmet verdiklerinin altını çizerek, bölgede 48 kooperatif ve 16 bin 950 üyenin bulunduğunu kaydetti.

 

Cumhurbaşkanımız esnafın yanında

Her zaman esnafın yanında olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile TESKOMB Genel Başkanı Abdulkadir Akgül’e desteklerinden ötürü teşekkür eden 12. Doğu Bölge Birliği Başkanı Mürsel Karataş,  Esnafa  olan bu destekler sayesinde, Banka kredileri yüzde 40’larda olmasına rağmen, TESKOMB üyelerinin kullandığı kredilerin faizlerinin yüzde 4 ile 5’lerde olduğunu ifade etti.

Karataş, “Devletimizin destekleri sayesinde bölgede hiçbir kooperatifimize ve üyelerimize kredi kullandırma konusunda hiçbir sıkıntı yaşatmadık. Bundan sonra da sıkıntı yaşatmamak için çalışacağız. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile TESKOMB Genel Başkanımız Abdulkadir Akgül’e teşekkür ediyoruz” dedi.

Etiketler : karataş
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.