SPOR Haber Girişi : 17 Ekim 2016 00:38

Termalspor tutulmuyor

Termalspor tutulmuyor
Doğu'nun Süper Liglerdeki tek temsilcisi Aziziye Belediyesi Termalspor Kulübü hentbol takımı erkekler Süper Ligi'ndeki çıkışını sürdürüyor.
Doğu'nun Süper Liglerdeki tek temsilcisi Aziziye Belediyesi Termalspor Kulübü hentbol takımı erkekler Süper Ligi'ndeki çıkışını sürdürüyor. Ligin beşinci haftasında güçlü rakibi ve puandaşı Yozgat Bozokspor'u deplasmanda deviren Termalspor, rakibinin üstüne çıkarak üçüncü sıraya yerleşti. Termalspor, başta sona üstün götürdüğü karşılaşmada rakibini 33-27 mağlup etti. 
Yozgat Rıza Kayaalp Spor Salonu'nda oynanan ve İstanbul Bölgesi'nden Hasan Kılıç ile Kaan Çınar'ın yönettiği maça Termalspor iyi başladı. Maçın ilk dakikalarından itibaren oyun hakimiyetini eline geçiren Aziziye Belediyesi Termalspor, ilk yarıyı 16-13 önde tamamladı. İkinci yarıya da iyi başlayan Termalspor rakibinin toparlanmasına izin vermedi ve hızlı hücumlarla gole giderek zorlu deplasmandan puanlarla döndü. Maç 33-27 Termalspor'un üstünlüğü ile sona erdi.
Aziziye Belediyesi Termalspor'un gollerini Mert Makasoğlu 7, Dimitrii Makarov 5, Arif Ufuk Çalık 4, Stanislav Pshenichnikov 4, Elmir Gradan 4, Andrey Vasyuk 4, Mikkola 3, Yurii Babenkov 1 ve Ömer Savaş 1 atarken, Yozgat Bozokspor'un gollerini Eren 1, Barış 1, Ömer 3, Orhan 1, Goran 6, Nejat 1, Özkan 2, Cevat 4, Çağrı 1, Miroslav 7 kaydetti.
Termalspor Başentrenörü Berkan Otman, ligde zirve mücadelesi verdiklerinin altını çizerek, zorlu bir deplasmandan daha puanlarla dönerek zirvenin en güçlü ortaklarından birisinin Termalspor olduğunu ispatladıklarını ifade etti. Ligde beşinci hafta öncesi Yozgat Bozokspor ile aynı puanda olduklarını hatırlatan Otman, "Eşit puana sahip olduğumuz böylesine güçlü bir rakibi deplasmanda yenmek bizim için gerek moral ve motivasyon açısından, gerekse zirve mücadelesi bağlamında oldukça önemliydi. Oyuncularım müthiş bir performans ortaya koyarak alınlarının teriyle çok önemli iki puan aldılar. Tüm ekibimi tebrik ediyorum." diye konuştu.
Termalspor Kulüp Başkanı Abdullah Gülakar da, deplasmanda çok önemli bir galibiyet aldıklarını ifade ederek, teknik heyeti ve oyuncuları başarılarından dolayı kutladı. Termalspor'un süper ligin güçlü ekiplerinden birisi olduğuna vurgu yapan Başkan Gülakar, "Beş haftası geride kalan ligde oynadığımız oyun ve aldığımız sonuçlarla bunu gösterdik. Oyuncularımız ellerinden gelenin en iyisini yapıyorlar. Hedefimizin bu ligde Erzurum'u ve Doğu'yu en iyi şekilde temsil etmek olduğunu söylemiştik. İnşallah hedefe doğru emin adımlarla yürüyeceğiz." ifadelerini kullandı.
Termalspor önümüzdeki hafta Zağnos Erkek Hentbolspor'u ağırlayacak.
Etiketler : termalspor
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.