SPOR Haber Girişi : 28 Mart 2015 07:38

Termalspor adım adım 1. Lig'e

Termalspor adım adım 1. Lig'e
Hentbol Birinci Ligi yolunda son virajda olan Termalspor, ilk final maçında Serik Belediyespor ile 43-43 berabere kaldı. Dört takımın mücadele ettiği finallerde en fazla puan toplayan iki takım Hentbol Birinci Ligi'ne yükselecek.
Hentbol Birinci Ligi yolunda son virajda olan Termalspor, ilk final maçında Serik Belediyespor ile 43-43 berabere kaldı. Dört takımın mücadele ettiği finallerde en fazla puan toplayan iki takım Hentbol Birinci Ligi'ne yükselecek. 
Türkiye Hentbol 1. Ligi'ne yükselmek için Ankara'da kader maçlarına çıkan Aziziye Belediyesi Termalspor ilk maçından beraberlikle ayrıldı. Ankara'da Türkiye Hentbol Federasyonu Salonu'nda oynanan final maçları başladı. Aziziye Beldiyesi Termalspor Kulübü, Serik Belediye, Bahçeşehir Koleji ve Beykoz Belediyespor ile birinci lige çıkma mücadelesi veriyor. Termalspor ilk maçında Serik Belediye ile 43-43 beraber kaldı. Maça fırtına gibi başlayan Termalspor ilk 10 dakikada farkı 5 gole kadar çıkardı. Daha sonra bu üstünlüğünü koruyamayan Termalspor, rakibinin ataklarına engel olamayınca ilk yarı 19-19 sona erdi. İkinci yarıya iyi başlayan Serik Belediyespor maçı önde götürürken, Termalspor oyundan kopmadan farkın açılmasına izin vermedi. Son dakikaları büyük çekişmeye sahne olan maçta Termalspor, son dakikalarda skoru eşitledi. Termalspor'da kalecinin son saniyede yaptığı kritik kurtarışla müsabaka 43-43 sona erdi.
Hentbol 2. Ligi'nde grup maçları, yarı final playoff maçlarının ardından final maçında da mağlubiyet yüzü görmeyen Termalspor, ilk beraberliğini alırken, 18'inci maçta da bileği bükülmedi.
Termalspor Antrenörü Ali Erzurumluoğlu, finalde zorlu maçlar oynayacaklarını ifade ederek, "İlk maçımız oldukça zevkli ve çekişmeli geçti. Maça çok iyi başlamamıza rağmen, şanssız gollerle bir anda skor eşitlendi. Lig maratonunun ardından, zorlu yarı final maçları oynadık. Birinci lig için önümüzde üç maç vardı ve bunlardan ilkini beraberlikle geçtik. Artık kalan iki maçımızda da bu maçta yaptığımız hatalardan ders çıkararak, daha iyi oynayacağız ve galip geleceğiz. İnşallah çok istediğimiz birinci lig hedefine ulaşacağız." dedi.
Ankara'da yapılan maçlarda Termalspor'u yalnız bırakmayan Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan da, birinci lig hedefine ulaşacaklarını söyledi. Ankara'da yaşayan Erzurumluları maçlara davet eden Başkan Orhan, "İlk maçı beraberlikle geçtik ve artık önümüzde sadece iki maç kaldı. Erzurum, Aziziye ve Termal markasını birinci ligde başarıyla temsil edecek bir ekibimiz var. Bugüne kadar çok iyi bir performans ortaya koydular. Kalan maçlarda Ankara'da yaşayan tüm Erzurumluları takımımızı desteklemeye davet ediyorum." diye konuştu.
Termalspor, 28 Mart Cumartesi günü saat: 19:00'da Ankara'da Türkiye Hentbol Federasyonu Salonunda Beykoz Belediyespor ve 29 Mart Pazar günü de saat: 19:30'da Bahçeşehir Koleji ile karşılaşacak. Dört takımın mücadele ettiği finallerde en fazla puan alan iki takım Hentbol Birinci Ligi'ne yükselecek.
Etiketler : termalspor
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.