GÜNDEM Haber Girişi : 08 Kasım 2013 13:28

Terapi merkezine büyülendi

Terapi merkezine büyülendi

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Metin Feyzioğlu, Dumlu Açık Cezaevi içerisinde engelli çocukları rehabilite etme amacıyla kurulan Atlı Kafe’de incelemelerde bulundu. Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Metin Feyzioğlu, Dumlu Açık Cezaevi içerisinde engelli çocukları rehabilite etme amacıyla kurulan Atlı Kafe’de incelemelerde bulundu. Burada terapide kullanılan atlara binen Feyzioğlu, semaver çayı içip çalışanlarla sohbet etti.

“ATLI TERAPİ PROJESİNİ GÖNÜLDEN DESTEKLİYORUM” 

Terapi atına binmekten etkilendiğini ifade eden Barolar Birliği Başkanı Av. Feyzioğlu,”Başsavcımızı Erzurum’da gerçekleştirdiği bu önemli hizmetten ötürü kutluyorum. Bu proje’nin ilk defa Erzurum da hayata geçirilmesi Türkiye için bir örnek teşkil etmektedir. Bu güzel projeye Türkiye Barolar Birliği olarak desteğimizi esirgemeyeceğiz”dedi.

BAŞSAVCI APAÇIK,”BİZ DE MUTLUYUZ”

Yakutiye ilçesi Dumlu Mahallesi’ndeki Yarı Açık Cezaevi’nin bahçesinde 541 bin metrekarelik bir alan üzerinde kurulan tesisin Açık Ceza İnfaz Kurumu ile birlikte atlı terapi merkezini oluşturduklarını ifade eden Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Apaçık, büyük bir alana sahip olan bahçeyi halkın hizmetine açtıklarını kaydederek,"Atlı terapi merkezi, Bakanlığın Türkiye’deki ilk projesi. Maalesef hipoterapi yapan Doğu Anadolu Bölgesi’nde bir yer yok. Amacımız engellilerle birlikte tüm çocukları atlarla tanıştırmak. Böyle bir mekânın başta Müsteşarımız Birol Erdem beyin ve Adalet Bakanlığımızın, diğer kurumlarımızın üstün destekleriyle oldu. Biliyorsunuz insanlara biyoenerji veren iki hayvan türü var. Biri yunus balıkları, diğeri de atlar. Erzurum’da önemli eksikliği gidermek için kurulan merkez gelişerek büyüyecek. Çocuklarla aileleri sevinç içinde görmekten biz de mutlu oluyoruz."