EĞİTİM Haber Girişi : 19 Haziran 2017 03:03

TEOG sınavında Türkiye ortalamasına biraz daha yaklaştık

TEOG sınavında Türkiye  ortalamasına biraz daha yaklaştık
TEOG sınavında Türkiye ortalamasına biraz daha yaklaştık
Geçtiğimiz günlerde basın mensupları ile iftar yemeğinde bir araya gelen Erzurum İl Milli Eğitim Müdürü Ercan Yıldız, bir yıl önce göreve geldiği günden bugüne geçen zamanda Erzurum'a eğitim alanında yaptıklarını ve 2016-2017 Eğitim Öğretim yılını değerlendirdi.
Hizmetiçi Eğitim Enstitüsü'ndeki programda 2016-2017 Eğitim Öğretim yılını değerlendiren İl Milli Eğitim Müdürü Ercan Yıldız, Erzurum'un eğitimde her geçen yıl üzerine koyarak, Türkiye sıralamalarında yukarıya doğru ilerlediğini söyledi.
Müdür Yıldız "Geldiğimiz ilk günlerde bir hedef koymuştuk ve TEOG sınavı Erzurum için iyi geçti. Erzurum Türkiye ortalamasının üç beş puan altındaydı. Bizim ilk hedefimiz Türkiye ortalamasını yakalamak. Hamdolsun bu sene Türkiye ortalamasına biraz daha yaklaştık. 163 öğrencimiz 120 sorunun tamamına doğru cevap verdi. Bu da Erzurum için sevindirici bir sonuç oldu. Bu sonuç dershaneler kapatıldıktan sonra Milli Eğitim Bakanlığımızın bir politikası haline gelen Destekleme Yetiştirme Kursları (DYK) kurslarının da aslında sağlıklı işlediğinin bir göstergesi biz hep şunu söylüyoruz. Bundan sonra yapacağımız sınavlarda sorular müfredattan çıkacak. Yani öğretmenlerimizin sınıflarda çocuklarımıza anlattığı konulardan çıkacak" diye konuştu. Biz velilerimize diyoruz ki okullarımıza maarif camiamızın öğretmenlerine ve kurslarımıza güvenin. Çocuklarınız Destekleme Yetiştirme Kursları (DYK) kurslarına düzenli bir şekilde gelsin, daha fazla bir şey yapmalarına gerek kalmayacaktır. Böylece velilerimiz kendileri hem dershane hem de türevi olan sistemleri bitirmiş, olacak. Destekleme Yetiştirme Kursları (DYK) kurslarında1.dönem ilimizde 3 bin 32 öğretmen tarafından 384 kurs merkezimizde 45 bine yakın öğrencimize kurs verdik.2.dönem ise 45 bine yakın öğrencimize kurs verdik.2.dönem ise 319 öğretmenimiz tarafından 179 kurs merkezinde 41 bine yakın öğrencimize kurs verdik. Kursların karşılığını TEOG da 163 öğrencimizin 120 soruyu tam cevaplamasıyla almış olduk.

EBA SİSTEMİNDE ERZURUM'DA 
TEST İNDİRME REKORU KIRILDI
Erzurum Milli Eğitim Müdürü Ercan Yıldız; "Bu sene Eğitim Bilişim Ağı (EBA) da test indirme rekoru kırıldı. 60 milyon kez bizim testlerimiz EBA sisteminde çocuklarımız tarafından indirilmiş ve çözülmüş. 
55 milyon 538 indirme testlerle ilgili geriye kalan 5 milyon 312 indirmede  sınavlarla ilgili yani toplamada 60 milyon kez bizim öğrencilerimiz EBA sitemini indirmiş  ve oradaki kazanım testleri  ve dene sınavlarını çözmüş. Bu da bir rekordur. Yavaş yavaş çocuklarımızın da bu sisteme entegre olduğunun göstergesidir. 
165 BİN ÖĞRENCİMİZE EĞİTİM-ÖĞRETİM 
HİZMETİ VERİYORUZ
Erzurum'da 2016-2017 eğitim ve öğretim yılında anaokullarında kayıtlı  10 bin 515 öğrencimiz var. Hedefimiz bütün çocuklarımızı anaokullarına kazandırmak. Bunun için inşaat emlak şubemiz olarak 2017-2018 eğitim ve öğretim için yapılan programı çıkarırken ağırlığı anaokullarına verdik. Böylece sayın Başbakanımızın hedeflediği anaokullarını zorunlu hale getirebilir düşüncesini gerçekleştirmiş olacağız.55 binden fazla ilkokul öğrencimiz var.60 bine yakın ortaokul öğrencimiz ve 40 bine yakın lise öğrencimiz var. Toplamda 165 bin öğrencimize eğitim ve öğretim hizmeti veriyoruz. İlkokullarda düzenli bir şekilde kuru üzüm ve süt dağıtımı yaptık. Bu yıl birinci dönem 768 okulumuzda 59bin 928 öğrencimize 857 bin 440 paket kuru üzüm dağıtımını gerçekleştirdik.Milli Eğitim Bakanlığımızın ve Tarım Bakanlığımızın ortak projesi doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürdük.774 okulumuzda 58 bin 714 öğrencimize 297 bin 894 paket süt dağıttık.Aynı şekilde bu projeyi çocuklarımızın  sağılığı  ve kemik  gelişimleri için yaptık.
15 TEMMUZ KONULU MAKALE YARIŞMASINDA 
ÖĞRENCİMİZ TÜRKİYE BİRİNCİSİ OLDU
İlimizde sanatsal ve kültürel alanda çeşitli yarışmalar düzenledik.Resim , hikâye, makale, ve bilimsel proje yarışmaları gibi ..Toplamda 96 öğrencimiz Erzurum'da dereceye girdi.
Sosyal Bilimler Lisesi Öğrencisi oğlumuz Nursin ÖZ  Türkiye geneli yapılan 15 Temmuz konulu makale yarışmasında Türkiye birincisi oldu.Erzurum adına bizi temsil etti ve sayın Başbakanımızdan ödülünü aldı.Bu da bizi çok gururlandırdı.
FATİH PROJESİ İLE 17 BİN TABLET DAĞITILDI
İlimizde fatih projesi kapsamında okullarımıza 17 bin adet tablet dağıtımı gerçekleştirdik.5382 adet silimli tahtanın montajı bitmiş ve öğretmenlerimizin hizmetine sunulmuştur.
E-SINAV SALONU AÇTIK
İl Müdürlüğümüze bağlı olan motorlu taşıt sürücü kurslarının sınavlarına giren adaylarımız için E-SINAV salonu açtık.  E Sınav salonlarında motorlu taşıtlar sürücü kurslarının sınavlarına giren adaylar kalem kağıt kullanmadan bilgisayar üzerinde soruları cevaplandırıyor. Sınav bitiminde sonucunu alıp gidiyorlar.Ölçme Değerlendirme Genel Müdürlüğümüzün ilgilendiği ve Türkiye genelinde 32 ilde yapılan bu güzel çalışma için Erzurum da 114 oturum gerçekleştirdik. 1280 aday bu sınavla sonuca ulaştı.
MESLEKİ TEKNİK LİSELERİMİZDE 
ARA ELEMAN DEĞİL, 
ARANAN ELEMAN YETİŞTİRECEĞİZ
İlimizde 40 adet İmam Hatip Ortaokulu 24 Anadolu İmamhatip Lisesi, Mesleki Eğitim Teknik Anadolu Lisesi bulunuyor. Yakutiye İlçemizde Yakutiye Teknik Elektronik Meslek Anadolu Lisesi'nin açılışını yaptık. Büyük illerde tematik meslek liselerine geçilmeye başlandı.İlk geçiş yapan illerden biri biz olduk.Ocak ayında Şükrü Paşa'da üç liseden oluşan kampüsümüzü açtık.
Meslek liselerden birini tematik lise yaptık.Elektrik ve elektronik  alanında yetişmiş,zeki çocuklarımızı mezun edip meslek hayatlarına atılmalarını sağlayacağız.Bütün ilçelerimizde meslek liseleri, Anadolu liseleri ve imam hatip liseleri var. Mesleki okullarımızda 5 bin adet masa sandalye yapılıyor.Bu da Erzurum için büyük bir kazanım.
En büyük projemiz ÖĞRETMENİM
Erzurum'da 165 binin üzerinde öğrencimize eğitim öğretim hizmeti veriyoruz. Öğretmenlerimizin barınma sıkıntısını gidereceğiz. Göreve ilk geldiğim zamanda söylemiştim en büyük projem öğretmene olacak. Bütün öğretmenlerimizle her zaman birlikte olmak ve onları yapacakları kutsal görevlerinde desteklemek olacak. Eğitimde en önemli bireyler öğretmenlerdir. Siz en iyi sistemi kursanız bile o sistemi tatbik edecek olan öğretmenlerdir. Öğretmenlerimizin ellerinden tutup yüreklerine dokunarak bunu gerçekleştireceğiz".
Biz gidemesek bile müdür yardımcılarımız şube müdürlerimiz belirli bir program içerisinde gittiler.Öğretmelerimizi kendi okullarını da ziyaret ettiler.Onlarla oturdular sohbet ettiler dertlerini dinlediler.Biz olan tavsiyelerini değerlendirdik.Bu önümüzdeki eğitim ve öğretim yılı içerisinde biraz daha genişleterek devam ettirmeye çalışacağız.Çünkü en büyük projemiz bu ve hala devam ediyor..
Erzurum Hizmetiçi Eğitim Enstitüsü'nde verilen iftar yemeğine Erzurum Milli Eğitim Müdürü Ercan Yıldız'ın yanı sıra İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, Şube Müdürleri ve basın mensupları katıldı.
Beyaz BAYRAK Projesinde Türkiye Şampiyonu
Erzurum'u Türkiye Şampiyonu yapan bir projemiz BEYAZ BAYRAK dediğimiz temiz okul sağlıklı okul sloganı ile yola çıkılan ve hak ettiği  zaman beyaz bayrağını asan okullar  mahiyetinde yaptığımız , Halk Sağılığı Müdürlüğü ile işbirliği protokolü gereği, çok yoğun tempo içerisinde çalışmalarımızı yürüttük.Tüm okullar içinden 865 okulumuz beyaz bayrak sertifikası alarak Türkiye şampiyonu oldu.Bu tüm okullarımızın yaklaşık %80 i demek.Bize en yakın il %52.Biz %80'i aşarak okullarımızın neredeyse tamamına beyaz bayrak sertifikası vermiş olduk.Bundan sonrası için beslenme dostu okullar projesi için çalışıyor,  biraz daha üst kademe bir çalışma. 
OKULLARIMIZDA İKİLİ ÖĞRETİME SON 
VERECEĞİZ, ÇOCUKLARIMIZ SABAH 
KARANLIKTA OKULA GİTMEYECEK
Özellikle şehir merkezimizde merkez üç ilçemizde  bazı okullarımız hala ikili öğretim yapıyor,ben bu şehre geldiğimde en çok müteessir olduğum şeylerden biri  buydu.Saat sabah 6-7 de minnacık çocuklarımız karanlıkta karda kışta evlerinden çıkıyorlar, okula gidiyorlardı.Öğlenci olanlarda akşam saat 6-7 gibi yine karanlıkta okullarından çıkıp evlerine geliyorlardı.Bu benim çok ağrıma gidiyor o çocukların o saatte okula gitmemesi evde olması lazım.Bunu da yaptığımız çalışmalarla büyük bir kısmını elhamdülillah  2016 yılında çözdük.2017 yılında da yine yaptığımız okul yapım hamleleri ile  ikili öğretimin büyük bir kısmına  son vermiş olacağız.Sayın Başbakanımızın ve Milli Eğitim Bakanımızın hedefledikleri 2019 yılında ikili öğretim yapan okul kalmayacak söylemlerini de biz daha erkenden gerçekleştirmeye çalışacağız.

Ramazan KARATAŞ
Etiketler : eğitim
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.