ERZURUM Haber Girişi : 18 Eylül 2013 14:47

TEMA GÖNÜLLÜ ARIYOR

TEMA GÖNÜLLÜ ARIYOR

Türkiye genelinde 477 bin gönüllüsüyle birlikte yaşam anlamına gelen toprağa sahip çıkan TEMA Vakfı, Erzurum’da da faaliyetlerini sürdürüyor. Kentte gönüllü sayısını artırmayı hedefleyen TEMA Erzurum İl Temsilcisi Işıl Bedirhanoğlu, ilçelerin de desteğini alarak Minik TEMA, Yavru TEMA ve Genç TEMA gruplarını oluşturacak. 
Bugüne kadar Mera ve Toprak yasalarının kanunlaşmasını sağlayan, doğa koruma adına açtığı 188 davanın 87’sini kazanan ve 11 milyon fidan ile 700 milyon meşe tohumunu toprakla buluşturan TEMA’da yeni hedef gönüllü sayısını artırmak. Erzurum’da da etkin bir yapıya sahip olan TEMA Vakfı, Minik TEMA, Yavru TEMA ve Genç TEMA gruplarını oluşturmak için kolları sıvadı. TEMA’nın en büyük gücünün her zaman gönüllüleri olduğunu vurgulayan İl Temsilcisi Işıl Bedirhanoğlu, “Sahip olduğu doğal varlıkları ile Erzurum’da sürdürülebilir yaşamı korumak üzere gönüllü ekibim ile birlikte var gücümüzle çalışacağız. Bu noktada gönüllü sayımızı artırmak en büyük hedefimiz. İlçelerimizden isteyeceğimiz destekle kentimizdeki gönüllü sayımızı artırıp ilimize doğa ve çevre konusunda en üst düzeyde katkı sağlayacağız. Bunun için de her zaman daha çok gönüllüye ihtiyacımız var. Herkesi TEMA gönüllüsü olmaya ve destek vermeye çağırıyoruz” dedi.
Bu arada TEMA Vakfı yakın bir zamanda doğal varlıkların ve çevre sağlığının korunması hakkında kamuoyunu bilinçlendirmek için bir dizi çalışma başlatacak. Erozyon, toprak örtüsü ve toprağın korunması yönünde kamuoyunu bilinçlendirecek etkinlikler düzenleyecek olan TEMA, mera, otlak ve çayırların korunması ve verimliliklerinin arttırılmasını amaçlayan çalışmalar yürütecek.