EĞİTİM Haber Girişi : 22 Ocak 2018 00:35

'Tekno dönüşüm' ile karne sevinci

'Tekno dönüşüm' ile karne sevinci
Palandöken Gençlik Merkezi, öğrencilerin karne sevincine ortak oldu. 'Tekno Dönüşüm' projesi sayesinde Dereboğazı Ortaokulu'na bilgisayar hediye edildi.
Palandöken Gençlik Merkezi, öğrencilerin karne sevincine ortak oldu. 'Tekno Dönüşüm' projesi sayesinde Dereboğazı Ortaokulu'na bilgisayar hediye edildi. Erzurum Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı Palandöken Gençlik Merkezi 'Tekno Dönüşüm' projesi kapsamında Dereboğazı Ortaokulu'nda dereceye giren ilk 20 öğrenciye bilgisayar hediye ederek, öğrencilerin karne sevincine ortak oldu. Palandöken Gençlik Merkezi 'Tekno Dönüşüm' Projesi kapsamında kamu kurumlarındaki atıl bilgisayarları toplayarak, aktif çalışır duruma getirip köy okullarında okuyan öğrencilere hediye ediyorlar. Bu kapsamda toplanan 60 atıl bilgisayarın 30'unu çalışır duruma getirip bunların 20 tanesini Dereboğazı Ortaokulu'nda dereceye giren ilk 20 öğrencilerine hediye ettiler. 'Tekno Dönüşüm' projesi kapsamında bilgisayar hediye edilen öğrencilere Kod Adı 2023 eğitimi verilecek. Eğitimlerde algoritma, web ve mobil uygulama geliştirme, elektronik ve robotik eğitim verilecektir. Ayrıca milli yazılımlar, erken yaşta kodlama eğitimi, etkili sosyal medya yönetimi üzerine seminer programları gerçekleştirilecek. Bu eğitimlerin ilk ayağını Dereboğazı Ortaokulunda okuyan 20 öğrenciyle başlayarak diğer okullarda okuyan öğrencilere yayılacak. Bu kapsamda hediye edilen bilgisayarlarla da öğrenciler eğitimlerine evlerinde devam edecekler. Palandöken Gençlik Merkezi Müdürü Memet Gözütok, 'Tekno Dönüşüm' projesini uygulamaya devam edeceklerini belirterek, ''Bu projenin Erzurum'da daha da güçlenmesi gerekiyor. Bu projeyi yaygınlaştırarak ülkemizin geneline yayarak 81 ilimizde uygulamalıyız. Bu sayede hem israfın önüne geçmiş olacağız hem de bilgisayarı olmayan gençlere ulaşarak onları bilgisayarlarla buluşturmalıyız. Kodlama eğitiminin erken yaşta gençlere vererek ülkemizin kalkınmasına destek olmalıyız. Bu sayede tüketen toplumdan üreten topluma geçmiş olacağız'' dedi. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, Erzurum Palandöken Gençlik Merkezi Gençlik Liderlerine ve Genç Gönüllerine bu güzel projeye imza attıkları için teşekkür etti.
Etiketler : karne
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.